Kadın olmanın nesi güzel

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Kadın olmanın nesi güzel
İslam dini kadına büyük önem vermiş,onu yüceltmiştir.Kadın olmanın güzelliklerine birlkte bakalım...
1) Müslümanlıkta kadın sultandır, Dinimiz (islam) bize çok değer vermiş, erkeğe de çok mesuliyet yüklemiştir. İslamiyet’te bizler ev içinde ve dışında çalışmak, para kazanmak zorunda değiliz. Evli isek esimiz, evli değilsek babamız, babamız da yoksa, en yakın akrabamız çalışıp bizim her ihtiyacını karşılamaya mecburdur. Kendimize bakacak hiç kimsemiz yoksa, devletin yardım sandığı bakar.
2) Dinimizde geçim yükü erkek ve kadın arasında paylaştırılmamıştır. Eslerimiz bizi tarlada, fabrikada veya herhangi bir yerde çalışmaya zorlayamaz. Eğer biz istersek çalışabiliriz. Fakat, bizim kazancımiz kendimizindir.
3) Müslüman olarak ev işi yapmamız bir ihsandır, çok sevaptır. Yapmazsak, günaha girmeyiz. Zorla yaptırılamayiz. Resulullah efendimizin zamanından bugüne kadar, Müslüman kadınlar bu ihsanı yapmıştır.
4) Her bizimiz, bir erkeğin ya kızıyız, ya kardeşi, yahut hanımı veya annesiyiz. Bize kötü şeyler reva görülmemeli, bizlere layık olduğumuz değer verilmelidir. (R. Nasıhin) 4) Bizlere değer vermeyenler, Müslümanlığı bilmeyen kimselerdir. Müslüman, dinini iyi öğrenip bize layık olduğumuz değeri vermelidir!
5) Bizim Cennete girmemiz, şehid olmamız kolaydır. Bir kadın salih kocasına itaat ederse cihad sevabı kazanır. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: (Müslüman bir kadın beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar kocasına itaat edip namusunu muhafaza ederse, Cennete istediği kapıdan girer.) [İbni Hibban], (Hamile iken, doğururken veya lohusa iken ölen Müslüman kadın şehiddir.) [Taberani] (Müslüman kadın, hamilelikten doğuma kadar ve çocuğu memeden kesene kadar Allah yolundaki mücahid gibi olup ölürse şehid sevabı verilir.) [Taberani]
6) Yarattığı her şeyi güzel yaratan Allah bizisz en “güzel yaratan’dır. Allah (c.c) bizide en güzel şekilde yaratmış Yaratılmış en güzel varlık biziz.
 
ewt canım dinimiz islam bize okadar değer veriyorki müslümanım diyen en müslüman erkek bile anlamıyor bunu bencil yaratıklar zaten rabbim okadar yuceki anneliği bize merhameti bize kadınlığı bize vermiş ço şükür saol canum güzel paylaşım .................
 
Geri
Üst