Kadınlara özel votka !

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kadınlara özel votka !
Alkolizm probleminin tavan yaptığı Rusya'da doktorlar endişeli...




'Kızlar arasında' sloganıyla yeni çıkan kadınlara özel votkanın, alkolik sayısını artıracağından korkuluyor.

Rusya'da ilk kez votkanın kadınlara özel versiyonunu üreten Igor Volodin'e göre votka, çikolatadan daha zararlı değil. Bu yeni votka, spor salonundan çıkan kadınların salatayla içebileceği şekilde tasarlanmış. Damskaya ya da 'Ladies' votka olarak bilinen içki, hedef kitle olarak ekonomisi canlanan Rusya'da üst sınıfa yükselmeye çalışan kadınları seçmiş.

Ancak Damskaya zaten yoğun bir alkolizm problemi olan ülkede, bir alkolik kadınlar dalgası ortaya çıkarması ihtimaliyle doktorları korkutuyor. Moskova Serbsky Enstitüsü Sosyal ve Adli Psikiyatri Bölümü, Rusya'da 2.5 milyon kayıtlı alkolik olduğunu ama asıl rakamın bunun yedi katı olduğunu belirtiyor. Bu da Rusya'nın 142 milyonluk nüfusunun neredeyse yüzde 10'unun alkolik olduğu anlamına geliyor.

Moskova'da alkolikler ve uyuşturucu bağımlıları için bir rehabilitasyon merkezi işleten psikolog Yuri Sorokin, buraya gelen alkoliklerin yüzde 60'ını, aralarında Rus milyonerlerin eşlerinin de bulunduğu kadınların oluşturduğunu söylüyor. Sorokin'e göre, kadınlar arasında alkolizm gizli bir problem ve buzdağının bu görünmeyen kısmı, sanılandan çok daha büyük. Rusya'da 10 yıldan fazla süredir sert içkiler üreten Deyros firmasının başındaki Volodin ise kadınlar için pembe taksilerin ve light sigaraların bulunduğu Moskova'da kadınların artık kendi votkalarına sahip olmaları gerektiğini savunuyor.
 
Geri
Üst