Kadınlarda tüy almanın hükmü

İ

İslami Yazar

Forum Okuru
Kadınlarda tüy almanın hükmü
Her insan farklı bir güzellikte yaratılmıştır. Kişi Yaradanın bahşettiği özellikleri kabullenip, koruyup şükretmelidir. Yüce Allah'ın yerinde görüp lütuf ettiğine razı gelmek, kulluğun gereğidir.


etek traşı.jpg



Hanım kardeşlerimiz, bana defaatle kaş almak günah mı?, vücuttaki tüyleri almak günah mı? kadınların kaş yolması caiz mi? gibi sorular sormakta. Bu soruları fıkıh kitaplarında ki hükümlerden yola çıkarak yanıtlayacağım.

Her insan özel ve değişik özelliklerle yaratılmıştır. Bu Allah'ın kuluna uygun görüp ihsan ettiğidir. Kişi Yaradanın bahşettiği mevcut hali , hiç bir neden yoksa değiştirmemelidir. Bir insanın güzelleşmek amacı ile kendi yaradılış özelliklerine müdahale edip değiştirmesi caiz değildir. Mesela saça peruk takma, cilde dövme işletme, dişlerini inceltip farklı şekillere sokma, kaşları yolarak şekil verme gibi uygulamalar ,Rabbin yarattığını değiştirmektir.

Vücuttaki hangi kılları almak gerekir?

Bir kadının yüzünde aşırı tüylenme varsa, dudak üstüne de bıyık çıkıyorsa bu tüyleri almak, temizlemek yolmak caizdir. Aynı şekilde kadının bacağında aşırı tüylenme söz konusu ise bunları temizlemenin sakıncası yoktur. Dinimiz islam temizliği her zaman ön planda tutmuştur. Kadının erkeğe has özellik olan tüylenme sorunu varsa bunları gidermelidir. Kadın eşinin yanında temiz ve bakımlı olmalı cazip duruma gelmelidir. Fakat kadının kaşını yolup , farklı şekil vermesi, takma kirpik kullanması caiz değildir. Modaya uygun olması için kaşın yolunması caiz değilidir ama kişinin kaşı aşırı dağınık ve çirkin görünüyorsa fazlalıkları abartmadan temizleyebilir.

Kulaktaki kılları almak caiz midir?
Kuaförlerde ve berberler de genelde kulak içinde ve dışında yer alan kıllar, alevle yakılıyor yahut iple çekiliyor . Bu uygulanan temizlik işlemi caizdir.

Karınca yağı kullanmak caiz mi ?

Kadınlar geçmişten beri vücudunda biten tüyler için çözüm aramışlardır. Bir çok farklı yöntemle bu istenmeyen tüyleri gidermişlerdir. Günümüzde tüylerin azalmasını sağlayan karınca yağı, karınca yumurtası ile ilgili sorular bana defaatle gelmekte . Karınca yumurtasını, karınca yağını istenmeyen tüyleri gidermenin hiç bir sakıncası yoktur.

Gusülden önce etek tıraşı yapmak caiz mi?

Cinsi münasebet sonrası boy abdesti almadan etek tıraşı yapmak caiz değildir. Fakat Hayızlı kadın içinde bu durum mekruh değildir.

Vücut kılları ne kadar süre içinde temizlenmeli ?

İster kadın olsun, ister erkek olsun her hafta koltuk altı ve kasıkta yer alan kılların temizlenmesi gerekmektedir. Her hafta burada yer alan tüyleri temizlemek sünnettir. En fazla 15 günde bir de bu bölgeler temizlenebilir. Koltuk altı ve kasık kıllarını 40 gün uzatmak günahtır.

Lazer ve epilasyonla tüyleri aldırmak caiz midir ?

Kasık koltuk altı bacak gibi bölgeleri normalde kişinin kendinin temizlemesi gerekir. Bir başkasına kendi cinsi olsa dahi lazer epilasyon, ağda gibi metotlarla tüy aldırmak caiz değildir.

İnsan Allah'ın emanet ettiği vücuda saygılı olmalı ve yaradanın bahşettiği bedeni korumalıdır. Rabbin verdiklerine şükür etmeli isyan etmemelidir. Her insan rabbin eseridir. Bizi noksansız yaradan yüce Allah'a hamd olsun. Selam ve dua ile.
 
Vücut tüylerinin 15 günde temizlenmesi buda önemli bilgi .Bilmediğimiz ne kadar çok şey varmış. Cinsi münasebet sonrası boy abdesti almadan etek tıraşı yapmak caiz değildir. Fakat Hayızlı kadın içinde bu durum mekruh değildir. Faydalı paylaşımlar için sağolun benzer paylaşımlarıda bekleriz hocam
 
Geri
Üst