Etiketler:
  1. tavuk_kavurma

    tavuk_kavurma Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    929
    Beğenilen Mesajlar:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Kafesli Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında tavuk_kavurma tarafından paylaşıldı.

    bademli pilav [​IMG]

    6 kişilik
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
    • 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1,5 su bardağı sıcak su
    • 3 yaprak milföy hamuru
    • Tuz, karabiber
    Hazırlanması:

    1. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
    2. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
    3. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
    4. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.

     
    Son düzenleme: 6 Eylül 2010
  2. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Aneyy yapsana yiyelim :D:D
     
  3. tavuk_kavurma

    tavuk_kavurma Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    929
    Beğenilen Mesajlar:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    sen iste yeterki yafrum akşama yapim kafesin içine tıkim sizi bi güzel :D kocaman kız oldunuz bigünde siz yapında biz yiyelim :D:D

     
  4. orkide

    orkide Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.624
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    bende anlayamadım neresi
    ohhh ellerine sağlıkk tavukummm :D:D çok gözel görunuyorrr :D:D
     
  5. tavuk_kavurma

    tavuk_kavurma Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    929
    Beğenilen Mesajlar:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    afiyet bal şeker olsun canım :D
     
  6. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.041
    Beğenilen Mesajlar:
    118
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    ilgimi cekti yaparız bir ara :D
     
  7. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.761
    Beğenilen Mesajlar:
    783
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa
    Yaft ben daha klasik pilavı yaparken üşeniyorum beceremiyorum kafeslisini hiiççç yapamam .. ne demiş atalarımız... EN İYİ PİLAV KLASİK PLAVDIR :D
     
  8. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    10.558
    Beğenilen Mesajlar:
    227
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    :D Kolaymış ben yaparım ama pilavla hamuru bi arada pek düşünemiyorum :D
     
Kafesli Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fırında tavuklu pilav

    Fırında tavuklu pilav

    fırında tavuklu pilav firinda tavuklu pilav fırında tarifi tavuk Fırında tavuklu pilav malzemeler.. 2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış) 3 kaşık arpa şehriye 4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış) 1adet sogan(incecik doğramış) 1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış) 2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ tuz karabiber kimyon 1.5bardak tavuk suyu 1...
  2. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...
  3. Kafesli Piton (Python reticulatus)

    Kafesli Piton (Python reticulatus)

    Kafesli Piton (Python reticulatus) Bu yılan irilik bakımından anakonda'nın rakibidir; 10 metre uzunluğunda ve 100 kilo ağırlığında olabilir. En aşağı 70 yaşma kadar yaşadığı tahmin edilmektedir. Zemin rengi, açık sarı ile fındık rengi veya zeytin kahverengisi arasında oynar. Siyam'da, Hindiçini'de, Malakka yarımadasında, Malezya adalarında ve Filipinlerle Molük adalarında rastlanan...
  4. Fırında Garnitürlü Pilav

    Fırında Garnitürlü Pilav

    garnitürlü pilav garnitürlü pilav ceşitleri fırında tavuklu tavuklu MALZEMELER 250 gr. Bezelye 2 tane Havuç 2 orta boy Patates 1 orta boy Domates 2 tane limon 500 gr. Kuşbaşı Et 3 su bardağı Pirinç Tereyağı Tuz Karabiber Sarımsak tozu Soya sosu Kekik Kırmızı pul biber Salça HAZIRLANIŞI Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su...
  5. Arpacık Soğanlı Pilav

    Arpacık Soğanlı Pilav

    =Malzemeler= Süre:30 dk - 6 Kişilik - 2 su bardağı pirinç - 3 çorba kaşığı tereyağı - 3 su bardağı et suyu - 1 kg. arpacık soğan - 2 diş karanfil - Tuz =hazırlanışı= Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin. Önceden 20 dakika suda ıslatılmış pirinci suyunu...

Sayfayı Paylaş