Kağıt işi etkinliklerle hayal gücümüzü yenileyelim

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Kağıt işi etkinliklerle hayal gücümüzü yenileyelim
Anasınıfı etkinlikleri listesine aldığımız kağıt işi çalışmalarımız belki de hemen hemen her gün gerçekleştirdiğimiz etkinlikler listesindedir. Pek çok kişi için beğenilen etkinlik grubunda yer alan el işi etkinlikleri katlama etkinlikleri olabildiği gibi kalıp üzerinden kesilerek gerçekleştirilen etkinlikler arasında da yer alabilmektedir. Kalıplı sanat etkinlikleri kitaplarından faydalanarak öğretmende benzer kalıpları çıkararak sınıf genelinde çok kaliteli çalışmalar sergiletebilme imkanı bulabilmektedir. Öğrencilerin gelişimini destekleyici niteliği bulunan bu etkinliklerde katlama ve kesme becerileriyle harika çalışmalar sergilenebilmektedir. Öğrenci açısından değerlendirildiği zaman el kaslarının özellikle küçük kas grubunda ilerleme kaydedilebilecek olan çalışmalar listesinde kendini gösterebilen etkinlikler son derece eğlencelidir. Kimi zaman bir şarkı öğreteceğimiz zaman çocuklara şarkıda geçen hayvan resmini katlama ya da kesme yoluyla kukla yaparak etkinliğe dahil etmeye gayret ederiz. Bu durumda bütünleştirici etkinlik tamamlamaya adım atmış olma daha kolay gerçekleştirilebilir.


Mesela kurbağa ile ilgili tekerleme ya da parmak oyunu verileceği zaman kurbağa kalıbıyla etkinlik yaptırmak çocukların öğrendikleri şarkıyı söylerken eğlenmelerine rehber olur. Küçük kurbağa şarkısında kurbağa, karga ile köpekte kuş kukla ya da köpek katlama çalışması bütünleştirici etkinlik olarak seçilebilmektedir. Birçok öğrenci bu etkinlikler sayesinde evde anne babaya bile öğrendiklerini eğlenceli bir dille aktarım sağlayabilmektedir. Doğa olaylarını anlatan durumlar için dahi resim yapma yerine çomak kukla hazırlıklarıyla anlatılan hikayelerle bütünleştirici etkinlikler oluşturma tercihinde bulunulabilmektedir.


Hikaye etkinliğinde geçen bir karakteri artık materyal ile yapma da bir tercih olabilmektedir. Mesela tuvalet kağıdı rulo kullanımlarıyla kalemlik yapma, silgiyi anımsatan fon kartonu kesme etkinliği okulun ilk zamanlarında kurtarıcı olabilmektedir. Öğrencilerin beğenerek yapabilecekleri bu etkinlik zincirleri farklı materyallerle ikinci dönemlerde uygulanmaya başladığında daha yaratıcı modeller çıkabilmektedir. Bazen çocuklara artık malzeme sunumu yapılarak kendi hayal dünyalarına yönelik etkinlik yapmalarına rehber olunabilmektedir. Siz de bu tarz etkinlikleri yaptırıp onların kendilerini geliştirmelerine destek olabilirsiniz. En güzel etkinlikleri uygulayabilme fırsatını yakalayabilmek adına biraz da birçok farklı okulöncesi grubunda gerçekleştireceğiniz ziyaretlere önem verebilirsiniz. Çocukların eğlenip gülebileceği en yaratıcı çalışmaları uygulama fırsatını yakalamak adına harekete geçmeye ne dersiniz?
8.jpg
anaokulu-sanat-etkinlikleri-osmaniye-(3).jpg
c0746d60e57de5ce27d68daf3121009d.jpg
kagittan-kolay-yapilabilir-yilbasi-sus-etkinlikleri4.jpg
Okulöncesi-kelebek.jpg
 
Geri
Üst