kahire...

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
kahire...
Kahire Rehberi
Mısır'ın baş şehri konumundaki "Kahire", kalabalık alanları, görüntüsü, ve en önemlisi eşsiz piramitleri , Nil'in her iki kısmındaki olağanüstü manzaraları, egzotik Mısır mutfağından seçeneklerle, her köşesi gezilip keşfedilmesi gereken eşsiz bir dünya gibidir. Mısır'ın kalbi bu şehirde atmaktadır diyebiliriz.

"Kahire" sadece Mısır'ın değil tüm Arap dünyasının da başkenti konumundadır. Şehirde her yıl önemli, müzik, sinema ve tiyatro festivallerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu etkinliklerin haricinde görmeniz gereken en önemli ekinliklerden bir tanesi gece yarısı "Sfenks"in yanı başında yapılan enfes ses ve ışık gösterisidir. Ancak bu gösteriye talep çok fazla olduğundan daha önce yer ayırtmanız gerekmekte.
sfenks-gosterisi.jpg

"Kahire"'de bulunduğunuz süre içersinde taksiyle rahat bir şekilde ulaşabileceğiniz tarihi alanlar olarak; "Kahire"nin güney batısında araçla 30 dakika mesafede bulunan "Giza Piramitleri", "Giza Çölü"nün tepesinde ki "Keops", "Kefren", "Menkor" piramitleri, "Kafre'nin" mezarını
giza1.jpg
bekleyen ve insan başlı aslan olarak yapılmış dev "Sfenks" heykeli size "Mısır"ın gizemini keşfetme fırsatını sunmakta.

"Kahire"de Piramitler dışında bir çok tarihi yer bulunmakta bunlar; 5-6. yy. arasında inşa edilmiş olan tarihi "Al-Muallaka" kilisesi, "Tutankamon"un mezarından çıkan hazinelerin ve eski "Mısır"a ait geniş bir koleksiyonun sergilendiği "Antik Mısır Müzesi" ile içinde İslam dünyasının en zengin eserlerinin sergilendiği "İslam Sanatı Müzesi", "Kahire"ye geldiğinizde uğramanız gereken en önemli tarih ve gezi mekanlarındadır.

tutankhamun.jpg
sfenks.jpg
 
Geri
Üst