Kahveli Bitter Çikolatalı Bisküvi

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Kahveli Bitter Çikolatalı Bisküvi
bitter çikolata nasıl eritilir çikolata nasıl eritilir benmari usulü benmari usulü eritme
biskuvi1-6187.jpg



Malzemeler:

2 yemek kaşığı türk kahvesi
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 paket tarçınlı dekor şekeri
200gr. bitter çikolata

Yapılışı:


Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yumurtai toz şeker, vanilya, kahve ve 2 su bardağı un (başlangıç için) geniş bir kaba alınarak yoğurulur. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurulmaya devam edilir.
Hamur kıvama geldiğinde kabın içinde büyük bir beze yapılır ve portakal büyüklüğünde parçalar kopartılarak mutfak tezganının üzerinde merdane yardımı ile yarım cm. kalınlığında açılır. Fırın 200 dereceye ayarlanır ve ısıtılır. Var ise kurabiye kalıpları ile yok ise çay brdağı yardımı ile bisküvilere şekil verilir ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Bisküviler iyice pişene kadar yaklaşık 15-20 dk. fırınlanır. Pişen bisküviler tepside doğumaya bırakılır. Çikolata küçük parçalara ayrılır ve benmari usulü eritilir. Tepsideki bisküvilerin üzerine dekor şekeri serpilir. Erimiş çikolata çay kaşığı yada tahta bir çubuk yardımı ile bisküvilerin üzerine serpilir. Çikolataların donması için bisküviler 10-15 dk. buzdolabında bekletilir ve servis yapılır.

Benmari usulü nedir?


Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar eritilir. Çikolatada bunlardan biridir.
Çikolatanın bulunduğu ısıya dayanıklı kap, ocak üzerindeki sıcak yada kaynamakta olan su dolu daha büyük kabın üzerine oturtularak çikolatanın eritilmesi işlemi gerçekleştirilir.Önemli olan erimekte olan çikolataya su gelmemesidir.
Bu nedenle su kaynadıktan sonra ocağı en kısık seviyeye alınması daha iyi olur.
 
Geri
Üst