Kakaonun Beyine Oksijen Gitmesini Sağladıgını Biliyor muydunuz?

karakuzu

Daimi Üye
Üye
Kakaonun Beyine Oksijen Gitmesini Sağladıgını Biliyor muydunuz?
Kakaonun bitkisel tanımı
Kakaonun faydaları

Kakao benim vazgecilmezim.Her pastada , tatlida vs. kullanirim.Faydalarinida ögrendikten sonra daha bi düstüm üstüne.Mutfakta olmazsa olmazlardan biri kakao bence.

Kakaoda bulunan "flavanol"ün, beyine daha fazla oksijen gitmesini sağladığı belirlendi.
Amerikan Bilimsel Gelişmeler Derneği'nin yıllık toplantısında bir rapor sunan Nottingham Üniversitesi'nden Ian MacDonald, bir antioksidan olan ve kakao çekirdeğinde bulunan Flavanol'ün, beyine fazla oksijen gitmesini sağlamasının, ileri yaşlardaki bellek sorunlarını azalttığını söyledi.

images[2]-3a3.jpg


Harward Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Norman Hollenberg de, Panama'daki Kızılderili kabilesi "Cuna"lar üzerinde yapılan incelemelerde, kakaonun doğal biçimini tüketmelerinden ötürü benzer sağlık işaretleri gözlendiğini bildirdi.
Çikolatanın tatlı bir gıda olmasından ötürü ortaya çıkan kalori sorunundan ötürü, yoğun çikolata tüketimi tavsiye edilmiyor, kakao öneriliyor. Ancak kakaoların büyük bölümü de, verdiği keskin tattan ötürü, flavanol düzeyi azaltılarak piyasaya sürülüyor. Bu nedenle yurtdışındaki kimi firmalar, flavanol içeriği yüksek siyah çikolataları piyasaya sürüyor.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst