Kalamar nasıl yenir kalamar tarifi

K

Kalakalakal

Forum Okuru
Kalamar nasıl yenir kalamar tarifi
Kalamar nasıl yenir pamuk gibi kalamar tarifi burada

Merhaba

Pandemi çıktığından beri dışarıda hiçbir şekilde yemek yemiyoruz dışarıya da kolay kolay mecbur kalmadıkça çıkmıyoruz. Aylardır dışarıda yemek yemeye hasret kaldık diyebilirim. Her ay en az 2-3 defa ben kalamar yerdim tabii dışarıda balıkçıda. Ama şimdi gidemiyoruz . Ben de marketten dondurulmuş kalamar aldım. Şimdi nasıl yapacağımı çok da bilemiyorum kalamarı nasıl yapmalıyım bir tarifiniz var mı bizim balıkçıda yediğimiz kalamar gerçekten pamuk gibi yumuşacık ve çok lezzetli oluyordu aynı o şekilde yapmak istiyorum bir tarif yapmanız mümkün mü.
 
Merhaba

Aşağıda vereceğim tarifi birebir yaparsan pamuk gibi lezzetli ve yumuşacık kalamar yapmış olacaksın

Marketten aldığınız tüp kalamarları buzluktan çıkartın çözüldüğü zaman birer santim eninde halka halka kesin. Halka halka kestiğiniz kalamarları her birine bir çay kaşığı karbonat gelecek şekilde karbonatla iyice ovun yaklaşık 5-6 dakika kalamarlar kendini bırakıncaya kadar karbonatla ovun tuz ilave edin 3-4 dakika daha ovmaya devam edin .

Daha sonra kalamarları bir kap içerisinde koyun ve üzerine soda dökün. Sodanın kalamarların üzerine çıkmasına dikkat edin. Mümkünse bir gün bu şekilde kalamarları bekletip marine edin. Eğer hemen yapmak istiyorsanız en az 2-3 saat beklemelisin.

Marine edilmiş kalamarları daha sonra çıkartıp una bulayarak geniş bir tavada ve bolca yağda kızartın. Kızartmadan önce yağın iyice kızgın olduğunu mutlaka kontrol edin. Kızgın olmayan yağda kalamarlarınızı kızartmayın. Afiyet olsun

Ayrıca aşağıda vereceğim linklerde farklı farklı kalamar tarifleri var onlara da bakabilirsin


 
Geri
Üst