Kalbi yenileyen protein bulundu

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Kalbi yenileyen protein bulundu
Nature dergisinde yayınlanan araştırmaya göre Japon bilim adamları, sağlıklı bir kalbin gelişmesinde önemli rol oynayan bir proteini belirlediklerini açıkladılar.



95103.jpg


Sonuçları Nature dergisinde yayınlanan araştırmada uzmanlar, IGFBP-4 proteinini saptayarak, kalpleri yeni oluşmuş kurbağa yavrularından bu proteini aldılar.

Japonya'daki Chiba Tıp Fakültesi'nden Issei Komuro, “molekül etkisiz duruma getirildikten (alındıktan) sonra, kalplerin giderek küçüldüğünü ve sonunda yokolduğunu” söyledi.

IGFBP-4'ün, sağlıklı bir kalbin gelişiminde hayati rol oynadığını belirlediklerini belirten Komuro, “bu molekülü, kalp hastalıkları geçiren insanlarda, kalplerin yenilenmesi için kullanabilmeyi umduklarını” kaydetti.

Komuro, karaciğerin salgıladığı bu proteinin, kalp oluştuktan sonra, yani embriyonun gelişiminin ortalarında kalbin gelişimini desteklediğini, “bu molekülün kalbin gelişimi için gerekli olduğunu” söyledi. Kalp, insan embriyosunda ilk oluşan organ ve bu süreçteki anormallikler doğuştan gelen kalp hastalıklarına neden olabiliyor.




alıntı
 
çok teşekkkürler fakat yukarıda bahsedilen proteinin en çok hangi maddelerde bulunduğunu araştırdım bulamadım yazarmısınız rica etsem.
 
Geri
Üst