Kalbin gerçek dostu hurma

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kalbin gerçek dostu hurma
Ramazan ayının vazgeçilmez meyvesi olan hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunma ve kansere karşı koruyucu olma gibi bir çok faydalı özelliği bulunuyor.




İftar sofralarının aranılan meyvesi olan ve Arap ülkelerinden getirilen hurmanın özellikle kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bildirildi. Uzmanlar hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin bir meyve olduğunu ve birçok meyveden daha fazla minerale ve vitamine sahip olduğunu belirtti. Düzenli tüketilmesi halinde özellikle kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan hurmanın boğaz ağrısına, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi şikayetleri de giderdiğini vurgulandı. Orucun hurma ile açılması halinde insanın açlık nedeniyle hissettiği yorgunluğun da geçeceğini ifade eden uzmanlar, meyvenin kabuğuyla birlikte yenilmesi tavsiyesinde bulundu.

İsrailli bilim adamlarının yaptıkları araştırmada ise hurmanın ihtiva ettiği mineral ve vitaminin yüzlerce meyveden daha fazla olduğu belirlenirken, düzenli tüketildiği taktirde kemik zayıflığını ve kemik erimesini engellediği ve hamilelerin tüketmesi halinde bebeğin gelişiminde önemli rol oynayan alyuvar dengelenmesini sağladığı bildirildi.
 
Geri
Üst