kaloriferli evleri mutlaka nemlendirin!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
kaloriferli evleri mutlaka nemlendirin!
evi nemlendirme kalorifer petek nemlendirici kalorifer petek suluğu suluğu ne işe yarar
fay0138.jpg
Kalorifer kullanımı, nemin azalmasına neden olduğu için, var olan hastalıkların kronikleşmesine neden oluyor. Ancak uzun süre kalorifer kullanımının havadaki nemi azalttığına dikkat çeken uzmanlar, bunun özellikle gelişim çağındaki çocuklarda ciddi rahatsızlıkların oluşmasına, var olan hastalıkların ise ağırlaşmasına ya da kronikleşmesine yol açtığını kaydediyor. Kış aylarında sürekli yanan kaloriferlerin, ortamın havalandırılmaması nedeniyle nemi aldığı ve havayı kuruttuğuna dikkat çekiliyor.

Havanın kuruması hangi hastalıklara neden oluyor?
Çocuklarda, beyin uyuşması gibi ileriye dönük ciddi hastalıklara neden oluyor. Kapalı ortamlarda kuru hava solunması burun ve ağızda kurumaya yol açtığı için, burun, geniz ve gırtlak ile bronşlarda hasara neden oluyor.

Astım, burunda polit, sinüzit olan hastalarda da hastalık belirtilerinin artmasına, astım krizlerinin tedaviyi zorlaştırıyor.

Bol sıvı tüketin
Kuru hava, akciğerlerden kan yoluyla bütün vücuda dağılan oksijenin azalmasına ve önemli organların oksijensiz kalmasına neden olur. Bundan da en çok henüz damarları tam gelişmemiş çocuklar ile bağışıklık sistemi zayıflamış yaşlıların etkilendiğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların normal bireylere oranla daha fazla oksijene ihtiyaç duyduğunu, hızla gelişen beyinlerinin oksijensizliğe dayanamadığı kaydetti. Uzmanlar normal şartlarda havadaki nemin %50 civarında olması gerektiği vurgulayarak, alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı.
Kalorifer üzerine ıslak bez konulabilir.
Petek suluğu takılabilir.
Evlerinde katalitik kullananlar, bunların üzerine çaydanlık ya da benzeri kaplar koyabilir. Elektrikli su ısıtıcıları odada kullanılabilir.
İyi durulanmış çamaşırlar oda içinde bırakılarak odanın nemlenmesi sağlanabilir.
 
Kaloriferli evi nemlendirme hakkında çok güzel bir video...
İzlemenizi ve uygulamanızı tavsiye ederim...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kalorifer peteklerinin üzerine bir kap içinde su bırakın. Su odayı nemlendirecektir. Kalorifer ortamı kurutuyor bu nedenle boğaz ağrısı burun tıkanıklığı gibi problemler gelişiyor. Özelliklede çocuk odasına ve yatak odasına su hazneleri koyulmalı. Su haznelerini züccaciyelerde bulabilirsiniz.
 
Geri
Üst