Kalp naklini kim buldu, ilk kalp nakli ne zaman yapıldı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Kalp naklini kim buldu, ilk kalp nakli ne zaman yapıldı
ilk kalp naklini kim gercekleştirdi ilk kalp naklini kim yaptı nakli buldu icat etti
Kalp naklini kim buldu, ilk kalp nakli ne zaman yapıldı, Kalp nakli ilk ne zaman yapıldı, Kalp naklini ilk kim buldu, Kalp nakli ilk ne zaman yapıldı, İlk kalp nakli, tüm soruların cevabı bu yazımızda!!!


Hayat kurtaran kalp nakli hakkında emimiz ki bir takım sorularınız vardır. O zaman buyrun, bu konu hakkında bilgi sahibi olalım Melek'ler:)

84d6ff3a63dba9.jpg


Kalp nakli ilk ne zaman yapıldı,
Kalp naklini ilk kim buldu,
Kalp nakli ilk ne zaman yapıldı

İlk kalp nakli, 2 Aralık 1967 günü, Güney Afrika’nın Cape Town kentinde Groote Schuur Hastanesi’nde Doktor Chnstian Barnard tarafından gerçekleştirildi. Louis Waskansky adlı bir toptan bakkaliyeci, yıllardır kronik kalp hastalığından şikâyetçiydi ve artık ölümün eşiğine gelmişti. Bir trafik kazasında beyni parçalanan 25 yaşındaki Denise Darvali adlı gencin kalbi alınarak Waskansky’ye takıldı. Altı saat süren ameliyat sırasında, Dr. Barnard’a 30 kişilik bir ekip yardım etti. Louis Waskansky,yeni kalbiyle 18 gün yaşadıktan sonra, akciğer iltihabından öldü.

Doğrudan kalbi ilgilendiren ilk ameliyat, 9 Eylül 1896 günü, Frankfurt kent hastanesinde Doktor Louis Rehn tarafından gerçekleştirildi. Hasta, 22 yaşındaki bahçıvan yamağı William Justus’tu. Meyhanede çıkan kavgada, kimliği bilinmeyen bir saldırgan tarafından göğsünden yaralanmıştı. Sağ karıncıkta, 1.5 santimetre uzunluğunda bir yara görüldü. Yaradan kan büyük bir hızla akıyordu. Yara, ipek tamponlarla kapatıldı ve plevra ile kalp zarı çevresindeki kan birikintisi temizlendi. Hasta, kısa süre içinde tamamen iyileşti. 10 yıllık meslek yaşamı süresinde Dr. Rehn tarafından gerçekleştirilen 124 kalp ameliyatında, hastalardan yüzde 40′ı iyileşti. Daha önce, kalbinden yaralanan kişilerde ölüm oranı yüzde yüzdü.
 
Geri
Üst