Kalp ve tansiyon hastalarının yoğun et tüketmesin !!!!!

AuSSie-AnGeL

Daimi Üye
Üye
Kalp ve tansiyon hastalarının yoğun et tüketmesin !!!!!
Kalp ve tansiyon hastaları yoğun et tüketmesin !!!!!

kalp göktürk kaçar
Herşeyin başı sağlık... Türklerin vazgeçilmez gıdası KIRMIZI ET; herşeyin fazlası zarar .....
kalp_koroner-6525.gif

Kalp ve tansiyon hastalarının yoğun et tüketmesinin büyük risk taşıdığı belirtildi.
Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Göktürk Kaçar, Kurban Bayramı'nda sağlık problemleri yaşanmaması için vatandaşların beslenmelerine dikkat etmsi gerektiğini kaydetti. Beslenmenin, kişinin genel sağlığı açısından hayati önem taşıdığını söyleyen Dr. Göktürk Kaçar, et, tatlı ve asitli içeceklerin fazla tüketen kalp hastalarının risk altında olduğunu belirtti.
Özellikle kalp ve tansiyon hastaları için yoğun et tüketiminin büyük risk taşıdığına dikkati çeken Kaçar, "Kırmızı et kolesterolün en başta gelen sebeplerinden biri. Kurban Bayramı'nda et tüketimi arttığı için, kalp ve tansiyon rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye yapılan müracaatlarda da büyük artış oluyor. Bayramda özellikle kalp ve tansiyon hastaları, aşırı et tüketiminden kaçınmalı, tüketecekleri normal düzeydeki et ise mümkün olduğu kadar yağsız olmalı ve haşlanarak tüketmeli" dedi.
Kurban etinden yapılan kavurmanın çok fazla tuz ve kuyruk yağı içerdiği için kalp ve tansiyon hastaları açısından da büyük riskler taşıdığını ifade eden Dr.Kaçar, kalp ve tansiyon hastalarının kavurmadan uzak durması gerektiğini belirterek, "Kırmızı et; iyi kaliteli protein, demir ve çinko gibi minerallerin yanı sıra yüksek yağ ve kolesterol de içerdiğinden kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı bulunan kişilerde sağlık sorunlara sebep olabilir. Kırmızı etteki doymuş yağ asitleri oranı, beyaz ete göre fazladır. Bu nedenle, kırmızı et tüketimi haftada bir öğünü aşmamalıdır" dedi.
Bayramda tatlı tüketiminin de arttığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Göktürk Kaçar, "Et tüketiminin yanı sıra bayramda artan tatlı tüketimi de kalp ve tansiyon hastaları açısından risk oluşturuyor. Tatlı tüketiminin en aza indirilmesi lazım. Kalp ve tansiyon hastalarının içerisinde yoğun yağ bulunan baklava, kadayıf gibi tatlılardan ziyade, sütlü tatlıları tüketmesi daha iyi olacaktır" diye konuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Göktürk Kaçar, kalp sağlığı için az miktarda protein, az miktarda sağlıklı sıvı yağlar, orta derce de karbonhidratlardan oluşan dengeli öğünlerle beslenme şeklinin doğru olduğunu, kırmızı et yerine balık, derisi alınmış tavuk, ve hindi eti, bol sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini kaydetti.
Günde ortalama 12 bardak su içilmesi, alkol ve sigara tüketiminden de uzak durulması gerektiğini kaydeden Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Göktürk Kaçar, kalp sağlığı için lif yönünden zengin tahıl, kepekli un, sebze ve meyvelerin düzenli olarak tüketilmesine özen göstermelisini istedi.
 
Geri
Üst