Kanat sosu yaparken malzemeleri nedir neler ekliyorsunuz?

  • Konbuyu başlatan Ünzile aydin
  • Başlangıç tarihi
Ü

Ünzile aydin

Forum Okuru
Kanat sosu yaparken malzemeleri nedir neler ekliyorsunuz?

Kanat sosu melek kadınlar kulübü kanat sosu nasıl yapılır forum'da.​

Kızlar ben fırında tavuk yapmayı düşünüyorum kanatlı eşim ve ben çok seviyoruz. Kanat sosunu nasıl yapıyorsunuz çok merak ediyorum ben çok fazla bir şey katmıyorum galiba biraz lezzetsiz oluyor sizler fırında yaparken kanat sosuna neler ekliyorsunuz nasıl yapıyorsunuz tarif verirseniz sevinirim. Yazın piknik yaparken de kullanabilir miyim bu kanat sosunu?

images (4).jpeg
 
Merhabalar
Kanat sosu yaparken bazı malzemeler bazı püf noktaları var ki kanatin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kanat sosu nasıl yapılır benim de denedigim çok güzel leziz bir sos tarifi var dilerseniz aşağıdan inceleyebilirsiniz.

"Kanat sosu nasıl yapılır"​

Kanat sos yaparken öncelikle kanatlari bir kaba alın içine göz kararı tuz, 1.5 yemek kaşığı yoğurt, 1.5 yemek kaşığı salça, 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1-2 diş rendelenmiş sarımsak, kekik, pul biber biraz kimyon, karabiber ekleyin ve iyice kanatlari bu sosun içinde harmanlayın bu 15-20 dk bu şekilde beklesin iyice sos içine işlesin kanatların. İster sadece kanatlari isterseniz kanatlarla birlikte elma dilimi yaptığınız patatesleri de soslayip fırına atın harika bir lezzet oluyor deneyin.

Dilerseniz yaz için mangal keyfi için aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim. "Mangalda et tavuk balık pişirme yöntemleri" aşağıdaki linkte.

 
Geri
Üst