Kanseri önlemek için alınabilecek tedbirler

LALEZAR

Daimi Üye
Üye
Kanseri önlemek için alınabilecek tedbirler
Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir; Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin. Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek veiçecek tüketmeyin. Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetiniuygulayın. Bol taze sebze ve meyve yiyin. Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağlarıdiyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları(tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin. Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalımikroplar) zengin gıdalarla beslenin. Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin. Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin. Mümkünsemarda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin. Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin. Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin. Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!). Streslerden uzak durun. İyi uyuyun. Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum. D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da Dvitamini takviyesi alın. Yeteri derecede egzersiz yapın. Aşırı alkol kullanmayın. İşlenmiş soya ürünü yemeyin. Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbofırınlar da kullanılabilir. Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıcakanserojen olabilirler. Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin. Emaye veçelik tencere daha sonraki tercihlerdir. Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.
 
Geri
Üst