Kanserİn Belİrtİlerİ

a12

Yeni Üye
Üye
Kanserİn Belİrtİlerİ
bademcik kanseri kanserin belirtileri damak kanseri damak belirtileri ağrısı
KANSERİN BELİRTİLERİ....

Birçok kanser vakalarında, gizlilik süreci uzun olup, onu zamanında anlayabilmek çok zor bir iştir. Buna rağmen her kanser türü önceden bazı ipuçlarını verir. Onları ciddiye alarak zamanında müdahale edilmesi son derece yararlı olacaktır. Şu hiç unutulmamalıdır ki; “hangi tür kanser olursa olsun erken teşhis çok önemlidir.” Tümörlerde önceden görülen bazı belirtiler aşağıda sıralanmış olup, bu belirtilerin ciddiye alınması ve sebeplerinin mutlaka araştırılması kötü huylu tümör(kanser )olup–olmadığına doğru teşhis konulması çok yararlı olacaktır. Bu belirtiler kanserin mutlak belertiliri olmayıp kanser olabileceğine işarettir.

* * *
1) Vücudun herhangi bir yerinde şişlik olması. Lenf bezlerinin büyümesi, kızarması, ağrı olması, herhangi bir şişliğin ağrısız bir şekilde sürekli yavaş–yavaş büyümesi, gibi belirteler olursa lenf bezlerinin mutlaka tahlil ettirilmesi bu şişliklerin sebebinin araştırılması gerekir.

* * *
2) Yüz kısımdaki ben ve benzeri şişliklerin yavaş–yavaş büyümesi ve zamanla kendiliğinden parçalanarak oradan sıvı akarsa ya da o bölge devamlı ıslak kalırsa, ben üzerindeki kıllar birden dökülürse ve büyüme yaparsa benin pigment kanserine dönüşüp–dönüşmediğinin araştırılması gerekir.

* * *
3) Ciltteki yaraların uzun süre tedavi edilmesine rağmen iyeleşme göstermez ise ve yaraların kenarlarında müdür(kabarcık) çıkıntılar ortaya çıkarsa, bu durumda cilt kanseri olup olmadığı araştırılması gerekir.

* * *
4) Başın bir tarafı sürekli ağrı yapar ve tek taraflı kulak çınlaması olursa. Boyun kısmında birer şişlik ortaya çıkarsa.. Burun veya damak kanserinin olup–olmadığının araştırılması gerekir.

* * *
5) Boğazın bir tarafındaki bademcik yavaş–yavaş büyüme yaparsa ve o bölgede yanma, ağrı olmaz ise tedavilerine de olumlu cevap vermezse bademcik kanserinin olup–olmadığına bakılmalıdır.
6) Takma diş ve çürük dişlerin sürekli olarak dil kenarlarını aşındırarak o bölgede yara ve sert şişlikler meydana getirirse bu yaralar uzun süre tedavi edilmesine rağmen hiç iyileşme göstermez ise bu durumda dil kanseri olup –olmadığına bakılmalıdır.

* * *
7) Anormal bir öksürük olursa ve sık–sık öksürüp bazen öksürükle beraber kanlı balgam görülür ise. Göğüs kısmında ve sırtlarda belli bir noktada ağrı olursa akciğere bakılmalıdır.

* * *
8) Sebepsiz yere ses kesilir ve bu durum gün geçtikçe daha da ağırlaşır ise ve normal tedavilere cevap vermezse boğaz kanseri yada başka bir bölgedeki kanserin boğaz sınırlarına sıçramış olup olmadığının araştırılması gerekir.

* * *
9) Yemekleri yutkunurken zorlama yaparsa ve zamanla kuru gıdalar yutarken ağrı olursa. Şişlik belirlerse, yemek borusunda kanser olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
10) Uzun süredir mide rahatsızlığı olanlarda midesinde ağrı şekli birden –bire değişir hiç beklenmedik bir ağrı şekli ortaya çıkarsa, midede şiddetli yanma olursa, iştiha birden kesilir sürekli kilo kaybına sebep olursa mide kanseri olup olmadığına bakılmalıdır.

* * *
11) Eskiden mide de hiçbir sorunu yokken birden –bire midede şiddetli bir rahatsızlık görülür ise. Mide ve bağırsaklara bakılmalıdır.

* * *
12) Sebepsiz yere durup–dururken yüzde solgunluk görülür ise, mide–bağırsak, ak kan, ilk, gibi, çok yönlü araştırmalar yapılması gerekir.

* * *
13) Karın yukarı kısmi, üst tarafta şiddetli ağrı yaparsa, düz yattığı zaman ağrı şiddetlenir, oturup öne eğildiği zaman ağrı kesilir ise ya da ayakları toplarsa ağrı hafiflerse pankras kanseri yâda başka yerdeki bir kanserin pankrasa geçip geçmediğine bakılması gerekir.

* * *
14) Daha önceden karaciğer hastalığı geçirenlerde, alkol kullananlarda, karaciğerin üst bölgesinde ağrı veya ağırlık, hissizlik görülür ise karının sağ üst tarafında sert şişlik belirlerse karaciğer kanseri olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
15)Vücutta hiçbir hararet görülmeden, ağrı –sızı olmadan, karaciğer hastalık belirtileri görülmeksizin göz ve cilt renginde aşırı sarılık belirlenirse. Bu durum gittikçe ağırlaşır bir aydın daha uzun süre devam ederse, safra kesesinde veya pankrasta tümör olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
16) Büyük abdest nöbetlerinde birden değişim olarak sık–sık gitme ihtiyacı ortaya çıkarsa, abdestte yapışkan sıvı veya kan belirlerse, büyük abdesttin şekli ince olup tedavilere cevap vermezse barsak tümörü olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
17) Vücutta ateş olmadan, ağrı olmadan, ara–sıra idrarda kan gelirse böbrek ve idrar kesesi tümörünün olup –olmadığına bakılmalıdır.

* * *
18) Eşerin cimasından hemen ihtiyaç sonra kan gelirse (bu durum uzun süre devam ederse ).

* * *
19) Kadınlar da menopoz sonrası (adetten kesildikten sonraki dönem), aradan 2–3 sene geçtikten sonra tekrar adetten farklı bir tarzda kanama olursa, rahimde tümörün olup –olmadığına bakılmalıdır.

* * *
20) Kadınlarda adet haricindeki beyaz akıntı kana karışık gelirse ya da gelen akıntı tıpkı pirinç yıkanan su gibi bulanık sıvı halinde ise, kötü pis kOku hissedilirse rahim kanseri olup–olmadığına bakılmalıdır.
21) Erkeklerde mahrem yerinde kalın sertlik belirlenir ve sürekli kuruluk olursa veya o bölgede ufak–ufak kabarcıklar belirlerse tedavi olmasına rağmen iyileşme göstermezse tümör olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
22) Yaşlanan erkeklerde idrarda yanma ve zorlama olursa, idrar çok ince gelirse, sık–sık idrara gitme ihtiyacı olursa, özellikle gece sık–sık idrara kalkma ihtiyacı olursa prostat kanseri olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
23) Kadınlarda mahrem (evrat) yerinde uzun süredir geçmeyen kaşıntı, sulu yara, ortaya çıkarsa, yuvarlak sert şişlikler belirlenirse uzun süre tedavi olmasına rağmen geçmezse tümör olup olmadığına bakılmalıdır.

* * *
24) Kadınlarda düz sırt üstü yatarken, özellikle sabah kalktığında karın alt kısmında şişlik hissedilirse ve hafifte olsa ağrı olursa, bu durum uzun süre devam ederse, yumurtalıklara baktırılması gerekir.

* * *
25) El–ayak, belli bir eklem yerine yakın sabit bir yer ağrı yaparsa, daha sonra bu bölge şişerse ve kabarıklıklar belirlerse, uzun sürelik tedavileri de cevap vermezse kemiklerde tümör olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
27) Memede şişlik ortaya çıkarsa ve zamanla büyüme gösterirse, cilt de yapışık olup hararet yaparsa. Memenin düğmesinde uzun süre iyileşmeyen sulu yara görülürse. Memenin fiziki yapısında değişim görülürse. Meme kanseri olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
28) Başta çok şiddetli ağrı olursa, birden bire üşüme veya yanma gibi belirtiler görülür ise, ayakta iken ağrı kesilir, yattığında ise baş ağrısı olursa, öksürük, abdest ihtiyacı, hep çürüklerde baş ağrısı şiddetlenirse, zaman –zaman baş dönmesi, şuur kaybı gibi belirtiler görülür ise. Beyin tümörünün olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
29) Gözde zaman geçtikçe görme kaybı olursa, koku alma, tat alma sızımları yavaş–yavaş zayıflarsa, yürüme dengesi bozulur ise beyin tümörünün olup–olmadığına bakılmalıdır.

* * *
30) Ciltte ve ağızda sık–sık yara olursa ve hastada gittikçe kansızlık, halsizlik, ateş görülür ise kan kanseri olup –olmadığına bakılmalıdır.

* * *
Yukarıdaki belirtiler ve vücuttaki belgeler her türlü kanserlerin ön uyarısıdır... Fakat bu belirtiler kesin kanser olmuş veya olacak anlamına gelmez. Olabileceğinin sadece ipuçlarıdır. Bu belirtiler kanser hastalarında olduğu gibi bir başka birçok hastalıklarında ön belirtileri olabilmektedir. Onun için her hastalığı zamanında kontrol ederek erken ve doğru teşhise kavuşturmak çok önemlidir. Çünkü hiçbir hastalık buna kanser de dâhil birden ortaya çıkmaz, içerde uzun süre devam etmekte ve bizleri defalarca uyardıktan sonra ortaya çıkar. Vücudumuzu dinlemek ilgi göstermek birçok tehlikeden kurtulmamıza vesile olabilir.

---------------------------------
 
Geri
Üst