Karabuğday Ölüm Haricinde Her Derde Deva

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Karabuğday Ölüm Haricinde Her Derde Deva
Karabuğdayın faydaları nelerdir ? Dünya sürekli olarak değişiyor ve özellikle makineleşme ve binaların yükselmesi korkunç bir inşaat durumundan dolayı artık ekilebilir alanlarımız iyiden iyiye azaldı. Ekilebilir alanımız var ise bile artık tohum üretimi yok yani anlayacağınız gdo lu besinler artık hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor melekler, düşününsene, buğdaydan şekere, hayvan yeminden domates tohumuna salatalık tohumuna kadar hemen hemen her şeyi ama her şeyi artık yurt dışından alıyor olmuşuz. hiç dikkat ettiniz mi? Çevrenize bir bakın isterseniz daha önceden bu kadar kanser vakalarının olduğuna şahit olmuşluğunuz var mı ? İnanılır gibi değil ama artık her şeyimiz özelliğini ve orijinalliğini yitirdi.

Bu bakımdan bizler biraz olsun özenle seçeceğimiz ve orijinalliğine güvendiğimiz besinleri tüketmekte büyük fayda var. Eskiden pazarlarda eciş bücüş sebzeleri almazken, şimdi üzerinde ne kadar sinek olan var ise bu orijinaldir diye onu tüketiyoruz. Orijin tüketmek çok çok önemli vesselam. Şimdi sizlere orijin ve bir okadar önemli olan karabuğdayı neden sofralarımızdan eksik etmememiz gerektiğini anlatan 5 madde sayacağız.
karabuğday.jpg

1 PROTEİNİ ÇOK YÜKSEK BİR BESİN KAYNAĞIDIR : Özellikle et yerine tüketmenizi şiddetle tavsiye edebileceğimiz karabuğday besini lif oranının çok yüksek olmasından dolayı kolayca sindirilir ve emilir. Sindiriminizi düzenleyerek hastalıklarınıza ve gaz problemlerinize iyi gelir.

2 NO GLUTEN YANİ GLUTEN İÇERMEZ : Karabuğday besini özellikle zararlı olan gluten içermeyen özelliği ile en önde yer almaktadır. Bu bildiğiniz çölyak hastaları için de son derece önemli ve tüketilmesi oldukça ama oldukça önem taşır.

3 KOLESTEROLÜ DÜŞÜRMEYE BÜYÜK ETKİSİ VAR: Kolesterol illetinden müzdarip olanlar için tavsiye edilir. Yine karabuğdayın içinde Rutin isimli bir madde bulunmakta ve bu da sizlerin kolesterolünü düşürerek kalplerinizi koruyor. Aynı zamanda tansiyonu olanlar da kesinlikle tüketmelidir.

4 KANDAKİ ŞEKERİ YAVAŞ YAVAŞ DÜŞÜRÜR : Kontrol altına alarak yavaştan seviyesini düşürdüğü şeker ile de son derece önemli bir besindir.

5 KARABUĞDAY KANSERE KARŞI KORUYOR : Kanser vakalarının ne kadar fazla olduğundan sizlere yazımın başında bahsetmiştim. Korunmak için de bu besini kesinlikle tüketmeniz gerekiyor.

Daha özellikleri saymakla bitmiyor meleklerim, Karaciğerdeki yağlanmalara karşı yüzde yüz etkili, özellikle besinin içinde bulunan B1 B3 B5 B9 vitaminleri ile dişleriniz tırnaklarınız saçlarınız kesinlikle süper görünecek. Amino asitler bakımından zengin olduğundan özellikle saçlarının hemen uzamasını isteyen meleklerimiz için son derece önemli bir besin tavsiye ediyoruz. Kilo vermek isteyenler de kesinlikle kullanacaktır. Zira yağ oranı düşüktür. Yüksek lif tokluk ile mikemmel bir besindir.

Biz burada sizlere araştırarak yazıyoruz kızlar. Bu besinleri evlerinizde mutlaka deneyin haftada iki üç kere en az tüketmeye bakın. Salatası var pilavı var var oğlu var :)
Hepinize sağlık dolu günler diliyorum.
 
Son düzenleme:
Karabuğday Greçka ile ilgili harika bir pilav tarifi yapılmış sizler için kaynağından iletiyorum isteyenler evlerinde rahatça yapabilirler.
Malzemeler:
1 su bardağı karabuğday
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağ
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 adet kırmızı kapya biberi (küp şeklinde doğranmış)
1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 adet orta boy domates (ufak küp doğranmış)
Tuz
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
2 su bardağı kaynar su
karabuğday pilavı yapılısı.jpg

Yapılışı:
  1. Karabuğday ılık su ile iyice yıkanır,
  2. Yıkama suyu artık duru akmaya başlayınca süzülmesi için tel süzgece alınır,
  3. Yayvan bir tencereye yağ konur,
  4. Yağ ısınınca doğranmış soğanlar eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur,
  5. Kırmızı biber eklenir ve yumuşayana kadar kavrulur,
  6. Yeşil biberler ilave edilir kavrulur,
  7. Doğranmış domatesler de eklenip biraz kavrulur,
  8. Süzülmüş karabuğday tencereye alınır,
  9. Üzerine tuz, karabiber ve nane eklenip karıştırılır,
  10. 2 bardak kaynar su konur, şöyle bir karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır,
  11. Su fokurdadıktan sonra altı kısılır,
  12. Yaklaşık 15 dakika suyunu çekene kadar pişirilir,
  13. Ocağın altı kapatılır ve 10 dakika demlendikten sonra servis yapılır.
Kaynak
 
Geri
Üst