Etiketler:
  1. *BEYZA*

    *BEYZA* Administrator Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    16.258
    Beğenilen Mesajlar:
    2.402
    Ödül Puanları:
    113

    Karabuğdayın faydaları nelerdir?

    Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında *BEYZA* tarafından paylaşıldı.

    Karbonhidrat bakımından az olması beyaz una göre oldukça faydalıdır. Zayıflamak isteyen ve diyabet hastaları için birebir olmaktadır. Lezzet ve tat bakımından tüketilebilir bir lezzete sahiptir. Kalp dostu olduğu gibi lezzet katan değerlere sahiptir. Karabuğdayı diğerlerinden ayıran noktalardan birisi “gluten” maddesinin bulunmamasıdır. Sindirim sistemine zarar verdiği gibi ishal, gaz, şişkinlik, kramp gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur.
    Karabuğday yüksek miktarda magnezyum barındırması vücutta şekerin dengelenmesi, insülin salınımın kontrol altına alınmasını sağlar. Şeker hastalarının tüketebileceği doğal karbonhidrat kaynağıdır.

    B1, B2, B6, P vitaminleri bakımından oldukça faydalı besinlere sahiptir. Sevilerek tüketilebildiği gibi sofralara lezzet ve tat bırakmaktadır.

    Çocukların gelişimleri için önemli olduğu gibi beslenmelerine yardımcı olur.

    Yaşlı insanların beslenmesi hipertansiyon, ateroskleroz gibi rahatsızlıkların yayılmasını önlemektedir.

    Damar sertleşmesini önler, kalp ve damar hastalıklarının oluşumunun önüne geçmektedir. Şeker hastalıkları katarakt, peptik ülser, astım ,gut hastalığı, kronik enfeksiyonları, kronik yorgunlukların önüne geçer.

    Açlık duygusunu bastırarak kişilerin kilo almasının önüne geçmektedir. Araştırmalar doğrultusunda hububat ve şeker hastalıkları günde 3 porsiyon karabuğday tüketimi ile engellenmiştir. Magnezyum bakından zengin olması kadınların özellikle mineral ihtiyacını sağlamaktadır.Kan Şekerinin Daha İyi Kontrolü ve Daha Düşük Şeker Hastalığı Riski.




    < Konu Resmi..>









    Karabuğdayda bulunan besinler kan şekerinin kontrolüne katkıda bulunur. Rafine beyaz undan yapılmış ekmekle karabuğday tanelerinin kan şekeri üzerine etkileri test edilerek karşılaştırılmış, karabuğdayın kandaki şekeri ve insülin cevabını önemli oranda azalttığı görülmüştür.



    Karabuğday'ın açlık duygusunu bastırmadaki etkisinin de en üst derecede olduğu saptanmıştır. Iowa'da 36.000 kadın üzerinde yapılan ve 6 yıl süren tam hububat ve şeker hastalığının etkilerinin araştırıldığı bir çalışmada günde 3 porsiyon karabuğday gibi tam hububat tüketen kadınların, haftada bir porsiyon tüketenlerle kıyaslandığında %21 oranında daha az şeker hastalığına yakalanma riskine sahip oldukları tespit edilmiştir. Çünkü karabuğday mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Bu da önemli bir noktadır. Daha çok magnezyumca zengin gıdalarla beslenen kadınların bu gıdaları az tüketenlerle kıyaslandığında %24 daha düşük şeker hastalığına yakalanma riskine sahip oldukları anlaşılmıştır.



    Karabuğday İnsan Vücudunda İstenmeyen Kolesterolün Azaltılmasında Etkilidir.

    İnsan vücudu karabuğdayda bulunan proteinin % 74’ünü kullanabilir. Diğer bazı gıdalar da yüksek proteine sahiptir ancak çoğu yüksek oranda yağ ihtiva eder. Oysa karabuğday hemen hemen yağsızdır.



    Kalp Hastalıklarına ve Kansere Karşı Koruyucu Bir Bitkidir.

    Özellikle Karabuğday gibi tam tanelerde çok bulunan ve fitokimyasalların bir tipi olan bitki lignanları bağırsaklardaki flora tarafından enterolakton’a çevrilir. Bu bileşiğin göğüs kanseri ve hormona dayalı kanser tiplerine ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu anlaşılmıştır. Karabuğday gibi tam taneler, kuruyemişler, tohumlar ve çilek, böğürtlen gibi gıdalar bitki lignanları için zengin kaynaklardır. Yine kahve ve çay gibi bazı içeceklerde de bol miktarda bulunur. Journal of Nutrition'da Ekim 2004’de basılan bir çalışmada Danimarka’da menopoz sonrası 857 kadının kanlarındaki enterolakton seviyesi ölçülmüş, daha çok karabuğday gibi tam taneli gıdaları tüketen kadınların kanında bu koruyucu lignan seviyesi önemli oranda daha yüksek bulunmuştur.
     
Karabuğdayın faydaları nelerdir? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Armutun Faydaları Nelerdir ?

    Armutun Faydaları Nelerdir ?

    Armut Faydaları nelerdir Armutun özellikleri Armut hakkında bilgi Severek yediğimiz meyvelerden armutun faydaları olduğu kadar bazı bünyelere de yan etkileri var melekler :) Armutla ilgili ayrıntılı bi,lgi için makalemize bir göz atalım :tik: Armut beyaz çiçekli bir ağacın yumuşak, sulu ve tatlı meyvesidir. Armut, sarı yeşil arası renklerde, lifli, hazmı kolay ve mineral açısından oldukça...
  2. Zakkumun Faydaları Nelerdir ?

    Zakkumun Faydaları Nelerdir ?

    Zakkum hakkında bilgi Zakkum ne işe yarar Zakkum şifalı bitki Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan şifalı bitkilerden zakkum bitkisinin faydaları ile ilgili bir makale paylaşacağız sizlerle melekler :) Zakkumun yararları -Bilinen en büyük faydası idrar söktürmesidir. -Dozu fazla kaçırmadan alınan zakkum kalbi güçlendirir. -Haricen kullanılması ile birlikte adale ağrılarını geçirir....
  3. Karabuğday Nedir? Faydaları Nelerdir?

    Karabuğday Nedir? Faydaları Nelerdir?

    karabuğday nedir, karabuğdayın yararları, karabuğday zayıflatır mı Sevgili melekler, son günlerde usta tiyatrocu Derya Baykal ve kızlarına toplamda 40 kilo verdiren karabuğday diyeti konuşuluyor. Biz de merak ettik ve karabuğday nedir, nasıl zayıflatır, faydaları nelerdir araştırdık. Bu makalemizde karabuğday ve faydaları hakkında tüm bilgileri bulacaksınız... Sağlıksız beslenme, kalp,...
  4. Karabuğday Nasıl Tüketilir?

    Karabuğday Nasıl Tüketilir?

    karabuğday nasıl tüketilir, karabuğday nasıl yenir, karabuğdayın faydaları Sevgili melekler, son günlerde uygulandığı kürlerle zayıflattığı ileri sürülern karabuğday, sağlık açısından son derece faydalı bir besin. Sağlıklı ve faydalı beslenme için, vitamin ve mineral bakımından son derece zengin olan bı tohumu nasıl kullanacağınız hakkında bilgiler vermek istiyoruz sizlere... Bir...
  5. İncirin Faydaları Nelerdir?

    İncirin Faydaları Nelerdir?

    incirin bilinmeyen faydaları nelerdir,incir nelere iyi gelir,incirin sağlığa yararları,incir nelere yarar ,incirin faydaları hakkında bilgiler İncir asya kıtasında yetişen tatlı bir meyvedir ve 600’e yakın türü vardır. Kuru incir yüksek oranlarda (%60) fruktoz içermektedir bu nedenle atletler için iyi bir besin kaynağıdır. Rumlar kölelerinin daha iyi çalışması için onlara taze incir...

Sayfayı Paylaş