1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Karadut Pekmezi Özellikleri ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Karadut Pekmezinin Faydaları Nelerdir Karadut Pekmezi Nelere İyi Geliyor Karadut Pekmezi Ve Faydaları


    Pek çok derde deva pekmezlerimizden karadut pekmezi özellikleri ve faydaları hakkında sizleri bilgilendiriyoruz melekler :)


    [​IMG]

    Karadut, Az olgun meyveleri kırmızı ve koyu kırmızı, çok olgun meyveleri siyahımsı kırmızı olan sulu, asidik-Ekşi dutlar “Karadut” olarak tanımlanır. Diğer dutlardan ayrılan en belirgin özelliği bol sulu ve eşsiz şeker asit dengesi yani aromasıdır. Karadutun yöresel isimlerinde de çeşitlilik gözlenir. Örneğin karadut; Tokat-Erbaa taraflarında “ekşiare”, Kahramanmaraş, Malatya ve çevrelerinde “urumdut”, Manisa dolaylarında “şurupluk dut” ve Hatay-Antakya civarında “tuti” olarak adlandırılır. Pakistan’da Urduca dilinde “toot” olarak, ingilizcede ise yine karadut anlamında “black mulberry” olarak adlandırılır. Karadutun taze tüketimi raf ömrünün sınırlı olmasından dolayı çok azdır. Daha çok meyve suyu, reçel, marmelat, özellikle Kahramanmaraş’da dondurma ve Şebinkarahisar’da karadut pekmezi yapılarak değerlendirilir. Bu amaçla hasattan sonra meyveler hemen işlenmeyecekse şoklama ünitelerinde kullanılacağı zamana kadar bekletilir.
    Karadut meyvesi çok güçlü bir antioksidan içer. Bu güçlü antioksidanlar serbest radikalleri etkisiz hale getirerek bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği flavonoidler sayesinde kalbi koruyucu , yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunuyor.
    Karadut Pekmezi;
    Karadut bitkisi böceklenmeyen tek organik bitkidir. Betakaroten (A vitamini) ihtiva eder. Fakat mevsimi çok çabuk geçtiği için en bol olan zamanlarında kaynatılarak karadut pekmezi yapılır. Sağlık ve gençlik iksiri olan karadut pekmezi ‘ni düzenli olarak tüketmek sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Karadut Pekmezinin faydaları saymakla bitmez. İçerisinde yüksek miktarda Demir elementi vardır.
    Karadut Pekmezinin Faydaları;
    * Yüksek miktarda demir ( Fe ) içerdiğinden kansızlıkta destekleyici gıda olarak kullanılmaktadır.
    * Anne sütünü artırır.
    * Halsizliği, aşırı yorgunluğu giderir.
    * Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tavsiye edilir.
    * Kanı temizler anemi hastalarına tavsiye edilir.
    * Kan basıncını düşürür.
    * Sindirim sistemi kronik hastalığına faydalıdır.
    * Mide salgılarını arttırır.
    * Sindirim sistemini düzenler.
    * Saçların ve dişlerin güçlenmesini sağlar.
    * Kronik gastrit ve hepatit tedavisinde kullanılabilir.

     
Karadut Pekmezi Özellikleri ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karadutun faydaları

    Karadutun faydaları

    karadutun faydaları karadut, faydaları, şurubu, şarabı, faydası, suyu, pekmezi Karadut, çok severim ve mevsiminde mutlaka yerim. Sizde severmisiniz bilmem ama eminim ki, karadutun faydalarını öğrenince seveceksiniz Melek'ler:) Bu arada Melek'ler, karadutun şarabı, pekmezi ve suyunu mutlaka deneyin derim:) - Karadut şurubu veya karadutun yaprak ve kabuklarının kaynatılması ile elde...
  2. Sarımsağın Özellikleri ve Faydaları

    Sarımsağın Özellikleri ve Faydaları

    Sarmısağın Faydaları Sarmısak yararları Sarmısak Faydaları nelerdir Yemeklere son derece lezzet veren sarımsağın sağlığa da büyük faydaları var melekler :) Keskin kokusundan dolayı ne yazık ki tüketilmeyen doğal antibiyotik sarımsağın faydalarını bir de bizim makalemizden öğrenin melekler :) Çiğ ya da pişirilmiş sarımsak tüketenlerde, mide, bağırsak, prostat, gırtlak ve meme kanserinin...
  3. Salep Özellikleri ve Faydaları

    Salep Özellikleri ve Faydaları

    Salep ve sahlebin Faydaları Salep Faydaları Salebin Faydaları Kışın soğuk günlerinde içimizi ısıtan, üzerine ekilen tarçınla damaklarımızı şenlendiren sahlep çok faydalı bir içecek melekler :) Bu faydaları öğrenmek ve salebin kullanımalanları ile ilgili bilgi almak için makalemize bir göz atabilirsiniz :) Salep; Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Kabızlığı...
  4. Hurma üzüm ve keçi boynuzu pekmezinin faydaları

    Hurma üzüm ve keçi boynuzu pekmezinin faydaları

    Üzüm Pekmezinin Faydaları Üzüm Pekmezi en çok bilinen pekmez türüdür. Üzüm pekmezinin faydaları ise şu şekildedir; - Vücudunuzdaki kan miktarını arttırır. - Doğal bir enerji deposudur. - İştah açıcıdır. - Hamilelik döneminde ve bebek gelişiminde çok etkilidir. Uzmanlar bu dönemlerde kullanılması önermektedirler. - Midenizi, bağırsaklarınızı ve böbreklerinizi...
  5. Tahin ve pekmezin faydaları nelerdir ?

    Tahin ve pekmezin faydaları nelerdir ?

    Tahin susamın işlemden geçmesiyle elde edilen çok faydalı bir besindir. Çok yağlı bir besin olduğundan özellikle kışın pekmezle tatlandırılarak tüketilir. Pekmezle harmanlanan tahinin faydaları saymakla bitmiyor. Tahin E, C, B vitaminleri bakımın dan oldukça zengin bir besindir. Kışın gribal enfeksiyonlardan , kronik yorgunluktan kişiyi korur. Ayrıca hücrenin yapısını koruyan tahin...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş