Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Karambola ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    karambola < Konu Resmi..>


    < Konu Resmi..>

    Özellikleri ve Tarihçesi
    Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi çeşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 2-1/2 to 5 inç (6-13 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardır.Enlemesine kestiğimizde yıldız şekli çıkar. Derisi incedir,açıktan koyuya sarı ve yumuşak üst derisi mum gibidir,Çekirdekleri meyveden çıktıktan birkaç gün sonra yaşanabilirliğini kaybeder.
    Küçük ağaçlar iyi kalitede Karambolalar üretirler.


    Yetiştirildiği Yerler

    Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, fakat Asya' nın güneyi ve Malezya'da yüzyıllarca yetiştirilmiştir. Günümüzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya'da üretilmektedir.
    Faydaları
    C vitamini açısından zengin olan Karambola daha çok C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.

    Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
    Karambola' yı (diğer bir adıyla star fruit) kenarlarındaki hafif sert olan kısımlarını kestikten sonra enlemesine yıldız şekli oluşturacak şekilde kesebiliriz. Bu yıldız şeklinde kesilmiş olan Karambolayı ister bardak süslemelerinizde isterseniz salatalarınızda garnitür olarak kullanabilirsiniz. Diğer yönden bu meyve ile pastalarınıza renk katabilir, dilerseniz çiğ olarak da tüketebilirsiniz.

    Muhafaza Koşulları
    Karambola asttropikal olarak sınıflandırılır.Çünkü olgun ağaçlar
    27 F (-2 C) dereceyi tolere edebilirler. Genç bitkiler daha hassastırlar ve 32 F (0 C) derecede ölebilirler. Karambolalar su baskını ya da etkili sıcak ve kötü rüzgarlarla zedelenebilir.


    Besin Değerleri
    C, Niasin, Potasyum, Fosfor açısından zengindir.


     
Karambola ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mürver ve Faydaları

    Mürver ve Faydaları

    mürver meyvesi faydaları mürver meyvesinin faydaları meyvesi murver Mürver (patlangıç) : Hanımeligiller familyasından; türlerinin çoğu Kış aylarında çiçekleri döken çalı veya ağaçcık halinde odunsu, ender olarak da otsu karakterde olan bir bitki cinsidir. Sürgünlerinin geniş bir özü vardır. Tomurcukları bol sayıda pullarla örtülmüştür. Çiçekleri beyazdır. Meyveleri kabuksuz tane...
  2. Sütleğen ve Faydaları

    Sütleğen ve Faydaları

    sütleğen faydaları sütleğen Sütleğen (euphorbia) : Sütleğengiller familyasından; süt gibi beyaz ve zehirli bir özsuyu taşıyan, bir veya çok yıllık, otsu veya odunsu bir bitkidir. Yurdumuzda 60 kadar çeşidi vardır. Önerilen miktardan fazla kullanılmamalıdır. Faydası : Kuvvetli müshildir. Kabızlığı giderir. Sıtma ve sarılıkta da kulanılır
  3. Karambola Meyvesi ve Özellikleri

    Karambola Meyvesi ve Özellikleri

    Karambola Meyvesi Karambola Özellikleri Bir Asya meyvesi olan karambolanın özellikleri ve faydaları ile ilgili bilgileri aşağıda ki makalede bulabilirsiniz melekler :) Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi çeşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 2-1/2 to 5 inç (6-13 cm)uzunluğunda, 5 tane...
  4. Soyafasülyesi ve Faydaları

    Soyafasülyesi ve Faydaları

    Soyafasulyesi nedir Soyafasulyesinin sağlığa yararı soya ve soyanın faydası Ülkemizde çok ta fazla tüketilmeyen soyafasülyesi. özellikleri ve faydaları hakkında sizleri bilgilendiriyoruz melekler :) Soya proteinin yararları, kolesterol seviyesinin düşmesi; menopoz semptomlarının azalması; kanser, kalp krizi ve osteoporoz gibi birçok kronik rahatsızlığa ilişkin riskin azalmasını...
  5. Ahududu ve Faydaları

    Ahududu ve Faydaları

    Ahududu Faydaları Nelerdir Ahududu Nedir Ahududu Yararları Nedir Reçel, pasta ve tatlılarda ki lezzetiyle damakları şenlendiren ahududunun sağlığa pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz melekler ? İşte enfes ahududu ve faydaları :) Ahududu Nedir Ağaççileği ya da sultan böğürtleni olarak da bilinir. Çalı şeklinde, dikenli, kümeler halinde olan ve genellikle ağaçlık alanlarda...

Sayfayı Paylaş