Karatay Diyeti İle Kalori Hesaplamadan Zayıflayın

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Karatay Diyeti İle Kalori Hesaplamadan Zayıflayın
karatay rejimi karatay diyeti
diyet, karatay diyeti, nedir, nasıl yapılır, kalori hesapmadan zayıflama hakkında detaylı bilgiler burada arkadaşlar



diyet-41.jpg



Yaz mevsimine girdik hala fazla kilolarından kurtulamayanlar birde Karatay Diyetini deneyin...Karatay diyetinin nasıl yapılacağına dair bilgiler bu yazımızda melekler


Prof. Dr. Canan Karatay'ın yarattığı yüzde yüz Türk usulü diyet yöntemleri, bugünlerde pek çok kişi tarafından uygulanıyor. Klasik diyet önerilerinin çoğunu çöpe atan Karatay Diyeti'nde; et, süt, balık, yumurta, tereyağı serbest! Kalori hesabı yok...

Canan Efendigil Karatay; ömrünün 50 yılını hekimlik mesleğine adamış, birçok ünlü isme hocalık yapmış, 'Karatay Diyeti' ile binlerce insanın hayatını değiştirmiş bir profesör... Karatay; Türk insanının sağlığı için hiç kimsenin söylemeye cesaret edemediği konulara, bilimsel gerçekler ışığında açıklık getiriyor. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları'nda Öğretim Üyesi olan Prof. Karatay, kilo vermenin ABC'sini öğretirken, yıllardır cevabı merak edilen 'zayıf kalmanın sırrını' da açıklıyor...

EN SAĞLIKLI ET PASTIRMA
Karatay Diyeti nasıl oluştu?
Ben 17 yıl yurt dışında kaldım. İngiltere, Güney Afrika, Amerika ve Anadolu'da olmak üzere 4 kıtada hekimlik yaptım. Türkiye'de elime aldığım diyet listelerinde "Sakın yumurta yemeyin!", "Kırmızı et yemeyin!", "Kuru yemişler yağlıdır, ellemeyin" dendiğini görünce; bunların sağlıklı olduğunu düşündüğüm için araştırmaya başladım. Üstelik dünyanın en sağlıklı meyvesi olan zeytin de yasaklanıyordu. Sonra düşündüm ki; Amerikan usulü kahvaltıda zeytin olmadığı için hiçbir diyet listesinde yer almıyordu. Merakım bu noktadan çıkmış oldu.

Siz birçok diyet balonunu söndürürken, aynı zamanda yıllardır yasaklanan birçok gıdayı da serbest bırakıyorsunuz. Bunlardan biri de tereyağlı ve pastırmalı yumurta... Hem pastırma, hem yumurta, hem de tereyağı bir arada sağlıklı mı?
İşlenmiş sucuk ve sosis yerine pastırma öneriyorum. Pastırma, işlenmemiş olduğu için en sağlıklı ettir. Tereyağında pastırmalı yumurta ile vücudun hem sağlıklı yağ, hem de protein ihtiyacı karşılanmış olur. "Yağların her türlüsü zararlıdır" açıklamaları ile sağlıklı yağlar da vücuda girmemeye başladı. Oysa bütün hücrelerimizin çevresi yağdan ibarettir. Beynimiz ve bütün sinir hücrelerimiz, omuriliğimizin tümü yüzde 80'i yağdır.


VÜCUT İÇİN YAĞ ÖNEMLİ
Sonuçta sağlık için yağ da gerekli değil mi?
Sağlıklı temel yağlar, vücut için çok önemlidir. George Bernard Shaw "Beynin yüzde 90'ı yağdır, bunu hiçbir diyet ve hiçbir ilaç yok edemez!" der. Hakikaten de biz ne yaparsak yapalım, beynimiz, bütün sinir hücrelerimiz ve omuriliğimiz hayatta kalabilmek ve işlevlerini yürütebilmek için her gün kendi yağ ve kolesterollerini üretiyorlar. Bu nedenle, 'Karatay Diyeti' kitabında da anlattığım gibi, ne yaparsak yapalım insan vücudu her gün kendi ihtiyacı olan 2 bin 500 miligram kolesterolü üretiyor. Şaka değil; bu bilimsel olarak biliniyor. Bu şekilde doğal olan bir madde nasıl zararlı olabilir ki?

TATLANDIRICI, SIVI YAĞ VE GAZLI İÇECEK YASAK!
Bal, reçel ve pekmez yok! Çünkü bu besinler hızla kan glükozuna dönüşür ve boş kalori verir.
Tatlılara, çaylara ve kahveye hiçbir şekilde tatlandırıcı eklenmeyecek. Yapay tatlandırıcılar karaciğer ve iç organ yağlanmasına neden oluyor ve şeker hastalığını başlatıyor.
Hiçbir şekilde diyet ve gazlı içecekler kullanılmayacak.
Yemekler ile ekmek, pirinç pilavı ve makarna yenmeyecek!
Mısırözü ve ayçiçeği gibi sıvı yağlar, kesinlikle pişirme ve kızartmalarda kullanılmayacak!
Sıvı yağlar, yüksek ısıda doğal özelliklerini kaybederek trans yağlara dönüşür. Trans yağlar ise insülin direncini başlatan en tehlikeli kıymasal maddelerdir. İnsan vücudu, doğal olmayan bu yağları tüketmeye programlanmamıştır!
Margarin haline dönüştürülen sıvı yağlarda da fazla miktarda trans yağ meydana gelir. Bu nedenle Karatay Diyeti'nde margarin de yasak.


KAN YAĞLARINI DÜZENE SOKMAK İÇİN TEREYAĞI
Tüketilen yiyeceğin doğal olmasına dikkat edilmelidir.
Sızma zeytinyağıyla pişirilen her türlü sebze yemeği yenebilir.
Yoğurt ve salatalara maydanoz, taze veya kuru nane, kekik, fesleğen gibi otlar eklenebilir.
Yemek ve salatalarda işlem görmemiş soğuk sıkım zeytinyağı kullanılabilir.
Yemeklerdeki tuz miktarı azaltılmalıdır. Rafine tuz yerine kristal kaya tuzu öğütülerek kullanılmadır.
Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutlaka doğal tereyağı ve esansiyel sıvı yağlar tüketilmelidir. Doğal balık yağı Omega 3 ve kolesterol, hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.
Her gün iki litre taze limonlu doğal kaynak suyu içilmelidir.
Her gün 40-50 dakika sık adımlarda yürüyüş yapılmalı. Evde 10 dakika ip atlanabilir. 30 dakika sevilen bir müzik dinlenebilir. Bir arkadaş, kardeş ya da eşiniz ile 10-20 dakika dans edilebilir.
Her gün 2-3 gram katkısız Omega 3 balık yağu tüketilmelidir.

YÜRÜYÜŞ YAPAMAYAN YATMADAN DANS ETSİN
'Karatay Diyeti'ni uygulayanlar ne kadar sürede sonuç alabilir?
Tek bedeni herkese giydiremiyoruz; herkes kendine özeldir. İlk haftada herkes farkı hissediyor. Daha sonra ortalama altı aya kadar sonuç alınabiliyor. Ancak önemli hastalığı olanlarda iki seneye kadar süren takipler de var. Bu yüzden sabretmek gerekiyor. Gençlerde çok hızlı sonuç alınabildiği gibi 60 yaş üstü menopozdaki hanımlarda daha yavaş yol alınıyor. Günde 5 kilometre yol yürüyen bir kişi çok hızlı hedefe ulaşabildiği gibi, günde 20 dakika yürüyen daha yavaş ilerliyor.


SEKİZDEN SONRA YEMEYİN
Bu diyetin şifresi nedir?
En önemli nokta; akşam sekizden sonra hiçbir şey yememek, bol su içmek ve hareket etmek... Hareket çok çok önemli! Bunun için herkesin bahane bulmadan harekete vakit ayırması gerekiyor. Ben özellikle işadamları, banka veya şirket yöneticilerine öğle tatilinde, dışarı çıkıp 15-20 dakika yürümelerini öneriyorum. Başlangıçta bu bile yeterli oluyor. Yatmadan önce bir saat dans edin... Artık kolbastı mı yaparsınız, vals mi, rock'n roll mu; orası size kalmış...

MEYVENİN FAZLASI KİLO ALDIRIYOR
Aşırı miktarda meyve ve meyve suyu tüketildiğinde de, vücudumuzun kan şekerinde aşırı miktarda yükselme görülür. Enerji olarak kullanılmadıkları için kan yağlarına dönüşür ve yağ olarak birikirler. Bu nedenle meyve, az miktarda tüketilmelidir.

GÖBEĞİ OLANLARIN KARACİĞERİ YAĞLI
Araba lastiği şekilde göbek yağlanması, karaciğer yağlanmasının ve insülinleptin direncinin önemli bir kanıtı ve belirtisidir. Göbeği olan herkesin önce karaciğeri yağlanır, daha sonra da göbek yağı artar. Kan yağlarının bozulması ve kan kolesterolünün yükselmesi de karaciğer yağlanmasının sonucudur.

TAHILLAR DEPOLANIR
Tahıllar, un ve nişastalı bütün gıdalar; tüketildikten hemen sonra kan şekerine dönüşürler. Bu tür besinler, daha sonra karaciğer yağı ve iç organ yağı olarak depo edilirler. İnsülin ve leptin direncini başlatır ve giderek artırırlar. Bu sebeple tüketilmemelidirler.

SUSAM DA İŞE YARIYOR
Keten tohumu, yemeklere azar azar eklenebilir. Susam da keten tohumu kadar faydalıdır ve onun yerine kullanılabilir. Keten tohumu ve balık yağı, kan yağlarını düzenler, kanı sulandırır, kilo almayı önler, hipertansiyon gelişmesini engeller.
 
Geri
Üst