1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.356
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Karides sote provensal

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    mantarlı karides sote karides menü sote MALZEMELER
    4 kişi için
    24 adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides
    az tuz
    bir tutam karabiber
    1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
    1 diş ince kıyılmış sarımsak
    2 kahve fincanı rafine yağı

    1 tatlı kaşığı margarin 1 çorba kaşığı tereyağı
    4 adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates
    bir avuç dilimlenmiş mantar
    1 limonun suyu
    1 bağ kıyılmış maydanoz


    HAZIRLANIŞI
    Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın. Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin. Sonra alt üst hafif una bulayın. Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin. 2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin. Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin. Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün. Limon suyu ve maydanoz serpin.



     
Karides sote provensal konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karides Kroket

    Karides Kroket

    Malzemeler: 2 çorba kaşığı tereyağı Bir buçuk su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi l tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi 100 gram haşlanmış karides Tuz 2 adet yumurta Galeta unu Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI : Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Üzerine bir buçuk su bardağı unu sürekli karıştırarak ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında 1 çay...
  2. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  3. Havuç Sote

    Havuç Sote

    Havuç Sote Malzemeler 500 gr küçük soğan 750 gr havuç 50 gr margarin Tuz ve karabiber Toz şeker 1/2 demet maydanoz 2 demet taze soğan Yemeğin Tarifi Soğanları soyun ve havuçları temizleyin. Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin. Havuçları ilave...
  4. Çıtır Karides

    Çıtır Karides

    çıtır karides galeta unlu karides 500 g çiğ karides - 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap - 1 Tatlı kaşığı domates salçası - karışık baharat - 400 ml sıvı yağ - 100 g mısır unu - 2 adet çırpılmış yumurta - 100 g galeta unu - Servis için: limon dilimleri Karidesleri ayıklayın. Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın. Mutfak havlusuyla kurulayın. Sherry, baharat ve...
  5. Mantarlı böbrek sote

    Mantarlı böbrek sote

    Malzemeler: 8 koyun böbreği 8 soğan 300 gr mantar 4 sivri biber 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 4 domates 3 sarı kiraz domates 4 dal maydanoz 1.5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı limon suyu Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı: *Böbreklerin zarını ve yağlı kısımlarını temizleyin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri...

Sayfayı Paylaş