karın bölgesi estetiği-karın germe

M

Misafir

Forum Okuru
karın bölgesi estetiği-karın germe
Her estetik ameliyatı gibi karın bölgesi estetiği de kişiye özel planlıyorum. Karın bölgesi değerlendirilmesinde ayrıca göğüsler, bel, sırt ve genital bölgesini de değerlendiriyorum.

Bu bölgede cilt, ciltaltı ve kas yapısı olarak 3 esas kompartmanı analiz ediyorum. Cilt olarak çatlakların yoğunluğu, cilt bolluğu ve katlanmaları değerlendiriyorum. Cilt altı dokusu konusunda yağ birikiminin yerleşimi ve katmanlarını gözden geçiriyorum. Kas yapısı olarak öncelikle fitik yönünden muayene yapıp daha sonra kasların gevşeme vektörlerini belirtiyorum.

Hamilelik ve doğum esnasında oluşan kas gevşemeleri ve fıtıklar kişiden kişiye değişiktir, karın bölgenizi tam gevşetip ve tam içinize çektiğinizde gevşeme ölçüsünü görebilirsiniz. Karın bölgesi estetiğinde en sık yaptığım ameliyat karın germe ameliatıdır. Bu ameliyatta göbek altındaki cilt-ciltaltı dokusu fazlalığını tamamen çıkarttığım için bölgede çatlaklar da varsa kayb olur. Göbeği yeni yerine taşıyıp ve göbek çukurunu estetik bir şekilde oluşturuyorum.

Mide bölgesini düz bir hale getirip bel kısmını liposuction uygulayarak inceltiyorum. Genital bölgede estetik sorunu varsa karın germe işlemi ile birlikte planlanması daha mantıklı, aynı ameliyatta geniyal bölge inceltilebilir ve ya hatta dolgunlaştırılabilir. Kas tabakasına geldiğimde hamilelik ve doğumdan kaynaklanan ?diastazis rekti? dediğimiz orta hat gevşemesini toparlayarak hem belde inceltme sağlıyorum ve hem gebek estetiği için uygun bir zemin hazırlayarak çukur bir göbek yapısı elde ediyorum. Karın germe ameliyatı sonrası göğüs bölgesi tabanının aşagıya doğru gerilmesiyle birlikte göğüslerde dikleşme söz konusu olur.

Ayrıca bazı kişilerde hamilelik sonrası dönemde göğüslerde meydana gelen pörsme ve çökme durumunu karın germe ameliyatı sırasında jel meme protezleri kullanarak göğüs bölgesinde hiç iz bırakmadan dolgun ve dimdik bir şekle getiriyorum, yani aynı ameliyatta hem keriın geriliyor ve hem göğüsler toparlanıyor üstelik göğüslerde hiç iz olmuyor.

Karın germe ameliyatı sonrası göbek çukurunda hiç iz kalmaz. Ameliyatın izi bikini hattında sezaryen çizgisinin üstünde ve devamı olarak iç çamaşıda saklı kalır. Çizginin uzunluğu karın ve bel bölgesindeki cilt bolluğuna göre değişir. Dikişler kendiliğinden emilir ve 1 sene içinde çoğu kişide belirsiz hale gelir.

Aşırı kilo alıp daha sonra kilo kaybeden hastalarda ayrıca bacaklarda ve popo da sarkma meydana gelir. Bu durumda karın germe ile birlikte sırt germe-popo kaldırma işlemini (torsoplasty) karın germeye ilave ediyorum. Ameliyatın izlerini kişinin bikini tarzına göre planlıyorum. ?Fine aesthetic surgery? kurallarını tam uyguladığım için iyileşme süreci çok kısadır, hasta bir gece hastanede kalıp ertesi gün evde istirahat ettikten sonra rahat bir şekilde kişisel işlerini yapabilir. Karın bölgesine verdiğim korsenin kısa süreli kullanılmasını tavsiye ediyorum ve uzun sürede tavsiye etmiyorum.

7-10 gün sonra uçak yolculuğu yapılabilir ve işe dönülebilir.Ameliyattan 1 ay sonra aşamalı bir şekilde spora başlanabilir.
 
Merhaba ben otuzbes yasinda iki cocuk annesiym.dogumlarmdan sonra karnimda siskinlik olustu.sarkmlar yagkanmakar vs.onalti yikdir bu durmdan Kurtulamdm ve napicmi bilmirum
 
Geri
Üst