karışık içecekler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
karışık içecekler
karışık içecekler domates suyu nasıl yapılır vişne suyu nasıl yapılır elma kızılcık
Çilekli Limonata
cilekli_limonata_1_2.jpg

Malzemeler:
yarım kg çilek
2 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
soda
Hazırlanması:

Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin.
Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın.
Dilerseniz bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz(4 yemek kaşığı toz şeker kullanılıyordu ama ben her bir bardağa 1 tatlı kaşığı toz şeker koydum. Siz şekeri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)

kızılcık şurubu
kizilcik_surubu2.jpg

malzemeler:

yarım kg kızılcık
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağından biraz az su
2 tatlı kaşığı limon suyu
hazırlanması:

1. kızılcığı yıkayıp 1 su bardağı su ile kaynatın. kaynayınca bir süzgeçte ezerek suyunu süzün.

2. 2,5 su bardağı şekeri 1 su bardağından biraz az su ile kaynatın. kaynayınca kızılcık suyunu ekleyin. bir iki taşım kaynayınca limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp altını kapatın ve kavanoza koyun. servis yapacağınız zaman yarım su bardağı şerbete yarım su bardağı su ekleyin.

gazpacho

gazpacho.jpg


malzemeler:

2-3 olgun domates
1 küçük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet yeşil taze biber
1 adet orta boy salatalık
1 dilim kuru ekmek
2-3 yemek kaşığı sirke
yarım çay bardağı zeytinyağı (ben 2 kaşık kullandım)
2/3 su bardağı domates suyu
hazırlanması:

1. ekmeği bir kasede üzerini geçecek kadar su ile 5 dakika bekletin. daha sonra çatalın arkası ile suda ezin.

2. sebzeleri soyup doğrayın. tüm malzemeleri blendırdan geçirin.

3. üzerine dileidğiniz miktarda su ilave edip karıştırın. soğutup fesleğen yaprakları ile servis yapın.

limonata

limonata.jpg

malzemeler:

5 limonun suyu
yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı soğuk su
7-8 buz kalıbı
hazırlanması:

1. küçük bir tavaya yarım su bardağı toz şekeri ve yarım su bardağı soğuk suyu alın. orta hararetli ateşte devamlı karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. şeker eriyince altını kapatın. suyun tamamen soğumasını bekleyin.

2. limonların suyunu, şerbeti ve 1 su bardağı soğuk suyu sürahiye alın. üzerlerine 7-8 buz ilave ederek servis yapın.

ev yapımı vişne suyu & meyveli buzlu çay

visne_suyu.jpg

malzemeler:

1 kg vişne
yaklaşık 1,5 litre su
2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
yarım limonun suyu
hazırlanması:

1. 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı)

2. vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün. soğutup servis yapın.

kalmuk çayı
kalmuk_cayi.jpg


malzemeler:


yarım su bardağı labada (efelek otu)
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı

hazırlanması:

1. labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır.

2. üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

ekleme: rengin hanım kendi tarifini göndermiş: 3 sap (sapları ile birlikte) LABADA tohumunu iyice yıkayıp ve hatta biraz tuzlu suda bekletilerek büyük bir tencerede kaynatılır , birkaç saat ağır ateşte demlenmeye bırakılır. Daha sonra temiz bir kaba süzülerek bir kenara alınır. Başka bir tencerede tahminen 1.5 litre süt kaynatılır (gerekirse sonradan ilavelerle bu ölçülerde değişiklikler yapılabilir). Bir kapta tahminen 10 tatlı kaşığı un, tuz, karabiber, demlenip beklemeye alınan (soğuk) labada tohumu suyu ile koyu boza kıvamına getirilir ve devamlı karıştırılarak kaynayan süte ilave edilir. Arkasından sütlü kahve rengi alana kadar demlenmiş çaydan ilave edilir. Ben şimdiki sütler yağsız olduğu için kaynama sırasında biraz tereyağı da ilave ediyorum. Çayın tadı yeteri kadar tuzlu ve labada tohumunun kekremsi tadı hissedilir kıvamda oluncaya kadar ilavelerde bulunularak kısık ateşte kaynatmaya devam edilir. En sonunda fincanlara koyarak yanında tereyağı ve karabiber ile servis edilir.

meyve çayı:
2 mandalina, 1 büyük elma ve 1 portakalın kabuklarını porselen bir demliğe doldurup üzerine karanfil ve tarçın ekledim. 15-20 dakika demlendikten sonra tadı çok güzel oluyor...

muzlu milkshake
4 adet muzu ve 2 bardak sütü blendırda karıştırın. 1/2 bardak su ve 2 yemek kaşığı kahverengi (veya beyaz) şeker ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. karışımı sürahiye koyup üzerine 10-15 buz kalıbı ekleyin. buzdolabında bekletip servis yapın.

elma ve nane çayı
malzemeler; 3 yemek kaşığı taze nane, 1 limon kabuğu rendesi, 2 demlik poşeti seylan çayı, 1 limonun suyu, 570 ml kaynamış su, 400 ml tatlandırılmamış elma suyu (ben iki elmayı rendeleyip sularını bir kaba süzdüm), 20 buz kalıbı, 4 nane yaprağı, limon dilimleri.

önce porselen bir demliğe biraz sıcak su doldurup boşaltıyorsunuz. sonra 3 yemek kaşığı naneyi, çay poşetlerini ve limon kabuğu rendesini demliğe koyup üzerine 570 ml. kaynar suyu ekliyor ve 20 dk. demlenmeye bırakıyorsunuz. 20 dk sonra demlenen çayı bir sürahiye süzüyor, üzerine elma ve limon suyu ile 10 buz kalıbını ekliyorsunuz. kalan buzları 4 bardağa paylaştırıyor, bardaklara doldurduğunuz çayları nane yaprakları ve limon dilimleri ile süslüyorsunuz.
 
Geri
Üst