karışık reçel

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
karışık reçel
karışık reçel reçel katı olursa sulu olursa ne yapmalı sulu ne yapılır
Kullanılacak Malzemeler
1 adet limon
1 su bardağı su
1/2 limon suyu
1 adet çubuk tarçın
1/2 karışık meyve (kayısı, üzüm, incir)
1 kg toz şeker
1 çay kaşığı tereyağ

Hazırlanma Şekli

Kuru meyveleri yıkayıp temizleyip küp küp doğrayın. Limon kabuğunu rendeleyin. Geniş bir tencereye su, limon suyu ve meyveleri ekleyin orta ateşte kaynatın. Şekeri de ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Limon rendesi, çubuk tarçını ilave edin. 10-15 dakika kaynatın. Reçelin kıvamını kontrol edin. Yeterli kıvamda değilse pişirmeye devam edin. İneceğine yakın içine bir kaşık tereyağ ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşten indirin.

NOT:Reçel soğutulurken kapağının açık olması gerekir. Yoksa reçel sulanır. Reçelin kıvamını anlamak için az olarak tabağa damlatın katı şekilde duruyorsa olmuştur yayılıyorsa biraz daha kaynaması lazımdır. Bir çay kaşığı tereyağ reçelin dayanıklılığını artırır.
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
*MeleK*
Mirmiga
Cevaplar
0
Görüntüleme
13K
Mirmiga
Mirmiga
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
Üst