Karışık Sebzeli Pilav

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Karışık Sebzeli Pilav
=malzemeler=

100 gr taze fasulye
Karabiber
1 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet taze soğan
6 adet bebek mısır (konserve)
200 gr hindi füme jambonu
1'er kırmızı ve sarı dolmalık biber
150 gr dondurulmuş bezelye
100 ml et suyu
125 gr pirinç
Tuz

=hazırlanışı=

Pirinçle pilavı hazırlayın.
Taze fasulyeyi yıkayıp keserek üçe bölün.
Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. Küçük küçük doğrayın.
Sarımsağı soyup presten geçirin.
Taze soğanı temizleyin. Yıkayıp halka halka doğrayın.
Mısırların suyunu süzüp uzunlamasına ikiye bölün.
Hindi fümeyi şert şerit kesin.
Yağı kavurma sacında kızdırın.
Taze fasulye, biber, sarmısak, taze soğan ve bezelyeyi kavurup et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Üzerini kapatıp 2 dakika orta ateşte pişmeye bırakın.
Hindi şeritlerini tavaya alıp sebzeleri 3-4 dakika daha pişirin.
Pilavı sebzelerle karıştırıp servis tabağına alın.
 
Geri
Üst