T
TİTAN
Forum Okuru
Kaşarlı Kabaklı Börek Tarifi Harika !
kabaklı kaşarlı börek
kabaklı börek
Kabak yemeği, kabak kavurması, kabak dolması, mücver, ne bereketli bir sebze şu kabak melekler 🙂 Üstelik kabızlık sorununa da son veriyor ve bağırsaklar için son derece faydalı. Bu yazımızda bu binbir çeşit tarife bir tane daha ekliyoruz ve kabaklı kaşarlı börek tarifi ile sizleri başbaşa bırakıyoruz.. 🙂
Malzemeler
2 Adet yufka
2 Adet Kabak
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1/2 Demet dereotu
1/2 Demet maydanoz
100 Gram Kaşar Peyniri
1 Tutam karabiber
1 tutam tuz
Tarif
Yufkaları erişteden biraz daha kalın olacak şekilde uzun uzun kesiyoruz. Kabakları rendeleyip bir kaba alıyoruz. Bu kabın içinde kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri (maydanoz ve dereotunu ince ince kıymamız lazım) iyice karıştırıyoruz. Fırın kabı veya tepsiyi yağlayıp hazırladığımız harcı içine koyuyoruz ve önceden 180derecede ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz. Pişmesine yakın (rengi değişmeye ve fokurdamaya başlar) kaşar peynirini üstüne serpip kızarana kadar fırında tutuyoruz.
Kaşar peynirini dökmeden böreği dilimlerseniz, peynirle birlikte içi de daha iyi pişer. Tercih size kalmış.
Afiyet olsun.. 🙂
kabaklı börek
Kabak yemeği, kabak kavurması, kabak dolması, mücver, ne bereketli bir sebze şu kabak melekler 🙂 Üstelik kabızlık sorununa da son veriyor ve bağırsaklar için son derece faydalı. Bu yazımızda bu binbir çeşit tarife bir tane daha ekliyoruz ve kabaklı kaşarlı börek tarifi ile sizleri başbaşa bırakıyoruz.. 🙂
Malzemeler
2 Adet yufka
2 Adet Kabak
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1/2 Demet dereotu
1/2 Demet maydanoz
100 Gram Kaşar Peyniri
1 Tutam karabiber
1 tutam tuz
Tarif
Yufkaları erişteden biraz daha kalın olacak şekilde uzun uzun kesiyoruz. Kabakları rendeleyip bir kaba alıyoruz. Bu kabın içinde kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri (maydanoz ve dereotunu ince ince kıymamız lazım) iyice karıştırıyoruz. Fırın kabı veya tepsiyi yağlayıp hazırladığımız harcı içine koyuyoruz ve önceden 180derecede ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz. Pişmesine yakın (rengi değişmeye ve fokurdamaya başlar) kaşar peynirini üstüne serpip kızarana kadar fırında tutuyoruz.
Kaşar peynirini dökmeden böreği dilimlerseniz, peynirle birlikte içi de daha iyi pişer. Tercih size kalmış.
Afiyet olsun.. 🙂