Kaselerinizi Buzdan Yapın

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Kaselerinizi Buzdan Yapın



Buz 'dan kase yapmak için gerekenler küçüklü , büyüklü birbirinin aynısı yada benzeri iki kase , koli bandı , arzuya göre süslemek için yaprak , çiçek vb. , su ve derin dondurucu.
a - İki kase iç içe konur
b - Koli bandıyla , dıştaki kase üst tarafından bantlanır. İki cam kasenin arasına su dökülür. Suyun kaldırma gücüyle içte ki kase havalanır ve dış kase ile aynı seviye geldiğinde koli bandına dayanır ve daha fazla yükselmesi engellenir. Bu arada kaseler arasında otomatikman boşluk oluşur. Bu aşamada suyun içine çiçek , yaprak yada ne arzu ederseniz ondan koyup süsleme yapılır.
c - hazırlanan kase derin dondurucuya konur ve bir gece veya tam gün donması beklenir. Kullanılacağı zaman çıkartılıp bir süre oda sıcaklığında bekletilir yada musluk suyundan geçirilir. Buz , kapların içinden kendini bırakır ve sizinde kazan doğurdu misali üçüncü bir kaseniz olur. Ne güzel değil mi ?
d - sonra bu kasenin içine meyve , dondurma , buz , karides ...vs. konulup sevis yapılır.




Süsleme aşamasında , begonviller yerleştiririlebilinir...harika olur. 2 adet sarmaşık yaprağıyla da süslenebilir.Dondurucu da kalıbın eğri durmamasına dikkat edin ,eğer eğri durursa, yamuk bir görüntüsü olur.
Altına bir tabak koyarak servis yaparsanız iyi olur. Yoksa yavaş yavaş eriyip masa örtünüzü ıslatır.
Bu kase bir kere kullanıldıktan sonra tekrar buzluğa konulursa ikinci günde kullanılabir.

alıntı
 
Cevap: Kaselerinizi Buzdan Yapın

çok hoş ama ömrü kısa olur bunu yazın yapıp içine dondurma koyulur ikram edilirse hoş olur ama biran önce içindekini yemek şartıyla:D
emeğine sağlık pasimm
 
Geri
Üst