Kavunu seviyoruz peki faydalarını biliyormuyuz?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kavunu seviyoruz peki faydalarını biliyormuyuz?
kavunun faydaları, kavun neye iyi gelir, kavun ve faydaları, kavunun zararları gibi bilgiler ile sizlerleyiz.

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan kavun, birçok kişinin de çok severek yediği tropikal meyvelerden biridir. Bizim dolaptan da eksik olmayan kavunun daha önce faydalarını çok fazla açıkcası bilmiyordum. Buzdolabın da soğutarak yediğimiz kavun sadece içimizi serinletmek ile kalmıyor bunun yanın da birçok faydası ile insan sağlığına da büyük fayda sağlıyor.

Kavun, özellikle yaz mevsimin de susuz kalan vücudun su ihtiyacını gidermekte çok faydalı bir mevye olduğunu söylemek isterim.. Birçoğumuz kavunu dilerken temizlemek için çekirdeklerini çöpe atıyoruz ama kavunun çekirdekleri da oldukça faydalı neyemi faydalı şu insanın canını sıkan hatta uykularını bölen öksürük yokmu işte kavun çekirdeği öksürük için çok faydalı.. Kullanımına gelince, kavunun çekirdekleri ezilir ve kaynatılır daha sonra balla tatlandırılarak içilir. Bu karışım öksürük için çok faydalı ve bunun yanın da göğüs ağrısına da çok iyi geliyor.

Aç karnına yenilen kavun mesane yollarını temizliyor ve kumları da dökmeye yardımcı oluyor.

kavunun-faydalari.JPG


Benim şaşırdığım bir kavunun faydası da şu oldu.. Mesela eti pişiriyorsunuz ama bazen etin pişip yumuşaması uzun bir zaman alabiliyor. İşte yumuşacık bir et için eti pişirirken suyun içine kavunun kabuğu doğranıp atıldığın da etler daha çabuk ve yumuşak bir şekil de pişiyormuş çok ilginç değil mi:)

Kavun çekirdeklerinin bir başka faydası da içte oluşan yaraların iyileşmesin de önemli bir etkisi olduğu.. Herşeyinin fazlasının zarar olduğu kadar kavunu da kararın da yiyip tükettiğiniz de vücudunuza kuvvet verecektir.

Kuru üzümle birlikte kavun tüketilirse kansızlık sorunu yaşayanlara kan yapıcı bir özelliğe sahip olur. Mevsimin de tüketilen kavun basur sorununa da iyi geldiği belirtiliyor.


Cilt güzelliği için de çok faydalı olan kavunun kabuklarının iç kısmını cilt lekelerinin olduğu yere sürerek olumlu etkiler sağlayabilirsiniz.

kavun.JPG


Aç karnına yenilen kavun kabızlık sorunu yaşayanlara fayda sağlıyor. Metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahip olan kavunu kararın da tüketmediğiniz de ishal olma olasılığınız yüksektir bu yüzden buna mutlaka dikkat etmenizi öneriyoruz.

Dip not: Şeker hastalarının kavunu fazla tüketmek zararlıdır. Yemeklerden hemen sonra yenilen kavun midede şişkinlik nedeni yapabilir. Eğer ülseriniz varsa kavunu dikkatli tüketmeniz de fayda olacaktır. Yüksek tansiyon problemi yaşayanların da kavundan uzak durması öneriliyor...
 
Kavunu da severim çekirdeğinide . Lifli olması metabolizmamı çalıştırıyor kabızlık problemime iyi geliyor. Çekirdeğinide kurutur kavururum özellikle peynir suyuyla kavrulduğun da tadı muhteşem oluyor.
 
kavun bizim evdede yaz ayların da çok tüketilir ama yemeklerden sonra yiyorduk gerçekten bende şişkinlik yapıyor öğrenmiş oldum kavun ve karpuzun yaz ayların da kaybedilen vücut sıvısını yeniden kazandırdığını biliyor ve bolca tüketiyoruz. çekirdeğini atıyordum ama bu bilgilerden sonra atmamaya gayret edecem
 
Bende kavunu pek sevmem kokusu bana ağır geliyor.Heleki buz dolabını açtığımda yüzüme kavun kokusu vurdumu midem kalkıyor. Ama kavunun çekirdeğini çok seviyorum .Kavunun faydası çok keşke yiyebilseydim
 
Geri
Üst