Kayısılı Pilav nasıl yapılır resimli

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Kayısılı Pilav nasıl yapılır resimli
Kayısılı Pilav nasıl yapılır
Kayısılı Pilav yapılışı


Ben Ağrı'da yemiştim. Nedense Ağrı'lılar kayısıyı çok seviyor ve misafirleri için özel bir yemek olarak pişiriyor. Kimi zaman kayısıyı kavurup pilavın üzerine yerleştiriyor, kimi zamanda et kavurması gibi yiyor. Sevgili Melek'ler. bende size bu kayısılı pilav tarifini sunmak istedim. Değişik bir lezzet arayanlar için, cidden de muhteşem bir tat :)

kayisili_pilav_tarifi1-39e.jpg



Kayısılı Pilav Malzemeler
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz






Kayısılı Pilav Yemeğin Tarifi

Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.

Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.

Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.

Pilav pişince ateşten indirin. Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.
 
Geri
Üst