1. çılgınım

    çılgınım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    41
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir canım şehrim

    kaymaklı tatlı

    Konu, 'Tatlılar' kısmında çılgınım tarafından paylaşıldı.

    kaymakli tatlilar kaymakli tatli kaymaklı tatlılar kaymaklı tatlı Kaymaklı Yüzyıllık TatlıMalzemeler
    • 2 kahve fincanı irmik
    • 5 kahve fincanı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
    • Şurup için: 4 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker
    • 1 kahve fincanı yoğurt
    • 1 kahve fincanı sıvıyağ
    • 3 kahve fincanı toz şeker
    • 2 adet dövülmüş karanfil
    • 1 tatlı kaşığı toz haşhaş
    • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
    • 1 çay kaşığı mahlep (varsa)
    Yapılışı


    [FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanma süresi: 20 dk
    Pişme süresi: 40 dk

    Oda sıcaklığında yumurtaları ve toz şekeri derin kapta mikserle çırpın. Üzerine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edip.

    Bir başka kapta irmiği, unu, kabartma tozunu, ceviz içini, toz haşhaşı, dövülmüş karanfili iyice karıştırın. Varsa toz mahlebi de ekleyin.

    Yumurtalı karışıma unlu karışımı tahta kaşıkla yedirmeye çalışarak ekleyin.

    İyice pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın.

    175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dk pişirin.

    Şurup için,
    Suyu ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ateşte pişirin. Şurup kaynamaya başladıktan sonra, ocaktan alıp ılımasını bekleyin.

    Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin. 15-20 dk çekmesini bekleyin. Sonra da dilimleyerek taze süt kaymağıyla servise sunun.
    [/FONT]


     
kaymaklı tatlı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. TatlılaR

    TatlılaR

    FIRINDA SÜTLAÇ Malzemeler: 1 lt süt 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta 250 gr tozşeker 100 gr pirinç Bir miktar su 1 yumurta sarısıYapılışı: Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave...
  2. Tatlılar

    Tatlılar

    Her çeşit tatlı güzel geçime, sevinç ve mutluluğa, cimrilikten kurtulup cömertlik sıfatını kazanmaya, ilim ve iman lezzetine, günahkar için dünyanın geçici ve aldatıcı hazlarına, hastalıktan şifaya, mahkumun kurtulmasına, yolcunun dönmesine, tövbe ve isttiğfara, güzel ve etkili söze, insana dünyayı zehir eden her türlü durum ve olayın zıddı olan şeylere, Tatlıcı görmek nikaha, insanlara iyilik...
  3. Tatlı

    Tatlı

    Kısmettir.Rüyada her hangi bir tatliyi görmek, dinde ihlasa, üzüntü ve kederden kur-tulmaya, yolculuktan dönmeye, hastaliktan sifa bulmaya, bekarin evlenmesl-ne, ilim ve tövbe etmeye isarettir. Rüyada tatli yemek sifaya isarettir.
  4. Kaymaklı kayısı dolması

    Kaymaklı kayısı dolması

    Kaymaklı Kayısı Dolması Hazırlanışı: Kayısılar 2 saat kadar soğuk suda bekletilir, 5 dakika şekerli suyla beraber kaynatılır soğumaya bırakılır. Soğuyunca bıçakla kayısıların arası açılır, içlerine kaymak doldurulur. İsteğe göre fıstığa batırılarak servis edilir. Malzemesi: 500 gr kayısı ( kuru kayısı ) 250 gr kaymak 1 yemek kaşığı yeşil fıstık 250 gr toz şeker 250 gr su
  5. Kaymaklı Kaygana Tarifi Resimli

    Kaymaklı Kaygana Tarifi Resimli

    Kaymaklı Kaygana Tarifi Resimli Selam hanımlar sizden Kaymaklı Kaygana Tarifini yazmanız için yazıyor ve şimdiden tşklerimi iletiyorum. İyi günler:)

Sayfayı Paylaş