1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi

    Konu, 'Tatlılar' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Kaz Boğazı Tarifi Resimli Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi


    Şerbetli tatlılardan hoşlananlara harika bir tarif veriyoruz melekler. :) Adı da hayli ilginç olan bu tatlının adı Kaz Boğazı :D:D İşte tarifimiz ...

    < Konu Resmi..>


    Kaz Boğazı Malzemeleri:

    Hamuru için:
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    1 yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    Yarım limon
    1 çay kaşığıtuz
    Alabildiği kadar un

    İç harcı için:
    1 kase ceviz
    Nişasta

    Üzeri için:
    150 gr tereyağı

    Şerbeti için:
    3.5 su b.toz şeker
    3 su bardağısu
    Yarım limon




    Kaz Boğazının Yapılışı: Tatlımızda şerbet soğuk kullanılacağı için ilk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şerbetini hazırlamak için gereken malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz ve hamurunu hazırlamaya geçiyoruz. Karıştırma kabının içerisine yoğurt, sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek ilk önce sıvıları karıştırıyoruz. Sıvıların iyice karışmasının ardından kabartma tozunu ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz ve hamurunu hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru, göz kararı 16 eşit bezeye bölüyoruz.

    Bezeleri 8′er tane olmak üzere iki gruba ayırıyoruz ve aralarına nişasta serperek baklava hamuru gibi incecik açıyoruz. İçerisine cevizi serpiyoruz ve oklavaya sarıyoruz. Oklava üzerine sardırdığımız hamuru büzdürerek oklavadan çıkartıyoruz ve 2 parmak aralıklarla kesiyoruz. Her bir büzgüyü “u” şeklinde kıvırarak tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız diğer hamurlar için de aynı işlemi uyguluyoruz.

    Kısık ateşte erittiğimiz tereyağını, tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerinde gezdiriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Tatlımız piştikten sonra, soğuttuğumuz şerbeti üzerinde gezdiriyoruz ve bir süre şerbeti çekmesini bekliyoruz.

    Şerbetini çeken tatlımızın üzerine arzuya göre yeşil fıstık ya da ceviz serpiyoruz ve servis ediyoruz.

    afiyet olsun...


     
Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Baba Hüso Tatlısı tarifi

    Baba Hüso Tatlısı tarifi

    Baba Hüso Tatlısı MALZEMELER 3 bardak soğuk süt 1 paket petibör bisküvi 3 adet elma 3 kaşık toz şeker 2 çay kaşığı tarçın 1 paket muzlu ekspres puding 1 çay kaşığı nescafe HAZIRLANIŞI 2,5 bardak soğuk süt ile ekspres pudingi hazırlayın. 3 elmayı soyun ve rendeleyin. Elmalara 3 yemek kaşığı toz şeker ilave ederek 5 dakika pişirin. İçine 2 çay kaşığı tarçın ilave edin. Ilık olarak bekletin....
  2. Bıçak tatlısı tarifi

    Bıçak tatlısı tarifi

    1 PAKET MARGARİN 2 SU BARDAĞI SÜT 3 SU BARDAĞI UN 1 YUMURTA s ŞERBET İÇİN 500GR. TOZ ŞEKER 1,5 SU BARDAĞI SU 1/2 LİMON SUYU YAPILIŞI ŞERBETİ İÇİN SU VE ŞEKER KAYNATILIP,LİMON SUYU İLAVE EDİLİR. DERİN BİR KAPTA MARGARİN ERİTİLİR. SÜT İLAVE EDİLİP, KAYNADIKTAN SONRA OCAKTAN ALINIR. UN AZAR AZAR EKLENİP,...
  3. Kaz Boğazı Tarifi Resimli

    Kaz Boğazı Tarifi Resimli

    Kaz Boğazı Tarifi Resimli Selam kızlar sizden bir tarif isteyeceğim eğer biliyorsanız bana Kaz Boğazı Tarifini yani yapılışını detaylı bir şekilde yazın
  4. Boşnak Tatlısı Tarifi

    Boşnak Tatlısı Tarifi

    Malzemeler 3 Adet yumartanın sarısı 1 Paket margarin 1 Tutam tuz Alabildiğince un 1 Paket kabarmatozu 1 Adet yumurtanın sarısı Hindistancevizi Antepfıstığı 1 Su bardağı dövülmüş ceviz 1 Tatlı kaşığı tarçın 1 Tatlı kaşığı hindistancevizi Şerbeti İçin; 3 Su bardağı şeker 2.5 Su bardağı su Çeyrek limon suyu devamı aşağıda ... Hazırlanışı Yumurta sarılarını ve eriterek...
  5. Tembel tatlısı tarifi

    Tembel tatlısı tarifi

    Bu konu; tembel tatlısı tarifi ile ilgili bilgi vermektedir. Biliyorum ismi pek bir tuhaf hahaha ama bu tatlı çok çok kolay yapılıyor o zaman da ‘tembel’ yakıştırmasına maruz kalıyor :D:D Her zaman limonlu susamlı tatlılarımız olmayabiliyor :DAma biz tembel tatlısı demeyelim de çalışan kadınlara kolay bir tatlı tarifi diyelim :D:D Bazen olur ya çat kapı misafirlerimizin gelesi tutar, işte o...

Sayfayı Paylaş