Keçeden el işleriyle zevkli zaman geçirin

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Keçeden el işleriyle zevkli zaman geçirin
Keçe ile uğraşmak zevklidir. El beceriniz vara yeni hobiler peşindeyseniz keçe ile yapabilecekleriniz karşısında mutlu olabileceksiniz. Beğeneceğiniz birçok model ve çeşit ile resim galerimden öneriler sunarken aynı zamanda sizler adına hazırlamış olduğum birçok farklı renkteki çeşit ile iç açmaya gayret gösterdim. Benim pek el becerim olmadığı halde küçük aperatif keçe işlerini gördüğümü de çok da zor değil yapabilirim ediğim zaman oluyor. Hele el yeteneği iyi olanlar için bu konuda çok da düşünmeye gerek kalmıyor. Birçok bayan bu işi zaman ayırıp ek gelir haline getirebiliyor.

IMG_4375.JPG


Günümüzde yeni bebek doğumu, mevlütler, sünnetler, düğünler, nişanlar, nikahlar derken hatıra süs dağıtımlarına hepimiz şahit oluyoruz. Zaman zaman bu hatıra dolap süsü ya da nikah süsü gibi aperatif ihtiyaçları keçeden karşılama ihtiyacı içine girmektedirler. İşte bunun için keçe ön plana çıkıp kadınların kendini gösterdikleri uğraş alanına dönüşebiliyor. Bazen bir bakmışsınız bebek odası süslemeleri için kapı süsünü ev ortamında keçeden yapabiliyorken doğum yapanların oda süsleme işlerinde de keçe işlerinden örnekleri karşımızda bulabiliyoruz. Demem o ki artık keçe ile el işi yapan kişi sayısında genel bir artış meydana geliyor. Bayanlar özellikle kalabalık illerde ek iş imkanı sunan küçük işyeri ya da evde oturup kazanç sağlayabileceklerini söyleyen kişilerle anlaşarak hünerlerini sergilemeyi tercih ediyorlar. Hem onlara ekmek kapısı oluyor hem de boş oturmaktan iyidir diyerek emeklerinin karşılığını yeterince alabiliyorlar.

keçe-el-işleri-20.jpg


Sizler için sunduğum öneriler yanı sıra size örnek verip işi istediği şekilde yapmanızı isteyen pek çok firmada mevcut. Bu firmaları sosyal ortamda gezerken bulabilmek kolay. Tabi dolandırıcılık olaylarını unutmadan bunu yapmaya gayret edin. Kimi zaman firma anlaşmasına girmek yerine yakın çevresine ya da tanınan web sitelere yükleme yaparak keçe işlerini satanlarda olabilmektedir. Sizler de onlardan biri olmak istemez misiniz? Cevabı evet olan tüm bayanlar haydi hareket geçip rengarenk keçeler, boncuklar, süsler, tüyler, nazar boncukları gibi aparatlar almaya başlayın.
DSC_3065.jpg
keçe-el-işleri-44.jpg
 
keçeden yapılan süsler çok moda oldu benim dış kapımdada hoşgeldin yazılı keçeden kapı süsüm var bunun yanında buzdolabı magnetlerimde var bu iş elinizden geliyorsa ne mutlu çünkü yapabileceğiniz çok fazla keçeden süsler mevcut
 
Geri
Üst