Kedilere pilav vermek sakıncalımıdır ?

Sevimli cadı

Daimi Üye
Üye
Kedilere pilav vermek sakıncalımıdır ?
Pilav , diyetimin düzenli bir parçasıdır. Gerçekten hoşlanıyorum ve her şeyle birleştirebileceğiniz çok yönlü bir yemek. Ayrıca pişirmesi oldukça kolaydır . Çok acıktığınız zaman , daha çok detay ve uğraş isteyen yemeklerin aksine birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bir besindir. Tadıda çok güzel , doyuruyor, çok yönlüdür, hazırlanması kolay olduğu gibi insanlar için bir ton besin değeri vardır. Yani, insanlar için harika bir besin peki kediler için ? Kediler pilav yiyebilir mi ? Tabiki evet kediniz pilav yiyebilir.

kediler pilav yermi.jpg



Daha önce de belirtildiği gibi pirinç çok yönlü bir besindir. . Balık, tavuk ve sığır eti ve her çeşit sebze gibi çeşitli eşlik eder.Buradaki önemli konu, pirincin kediler için mükemmel olup olmadığıdır. Öncelikle, kediler etçildir. Kedilerin en çok sevdiği besin ettir. Hangi gıdaya karıştırırsanız kediniz o gıdayı severek yer. Pirinç kediler için toksit değildir.Hiç bir zararı yoktur. Ancak pirinç karbonhidrat ve nişasta muhteva etmektedir. Kediniz sadece pilav yerse obez olabilir. Ayrıca kediniz kuş değil çiğ pirinç vermekten açının . Pilav kedinizin diyetindeki ana madde olmamalıdır. Kesinlikle kedinizin gerektirdiği tüm kalorilere sahip değildir. Sonuç olarak pilav , kediniz için son derece güvenlidir , sindirimi için iyidir mide rahatsızlığına da iyi gelir. Fakat kedinize sadece pilav vermeyin. Pilavda mutlaka tavuk, balık yada et parçaları olmalıdır.
 
Ben daha önce sayısız kedi besledim. Kedilerim pilavı çok severdi. Genelde pilavın üzerine et suyu dökerdim . Ekmeğede aynı işlemi yapardım. Kedilerim bu lezzeti çok severdi. Haftada 5 gün ise tavuk kırıntısı kedilerime yedirirdim. Kedilere kızarmış pirinç zararlı fakat haşlanmışı zarar vermez yinede kararın da vermek önemlidir. Sık sık kediye pilav verilmemelidir.Kediler et sevdiği için et ürünleri ağırlıklı olarak verilmelidir.
 
Kediler ve köpekler etobur canlılar.
Esasen diyetleti de bu yönde olmalıdır.
Ancak devamlı et yedirebilmek güç olduğu için yanısıra alternatifler üretilebilir;)
 
Bütün kediler gibi, ev kedileri etobur dur. Kediler etobur olduğundan, sindirim sistemi, fizyolojisi ve biyokimyasal yollar et bazlı bir diyete uyarlanmıştır. Bu nedenle köpek ve insanlara kıyasla çok farklı beslenme gerekliliği vardır. Proteinler, amino asitler olarak adlandırılan daha küçük yapı taşlarının zincirlerinden oluşan büyük kompleks moleküllerdir. Kediler, tüm hayvanlar gibi, proteinler birçok farklı biyolojik süreç için kullanıldığı için diyetlerinde protein gerektirir. Zorunlu etobur olarak, etçil bir diyet doğal olarak karbonhidratlardan nispeten düşük olduğu için, kedilerin karbonhidratları sindirmede ve kullanmada daha düşük bir yeteneği vardır. Kedilere pilav vermekte sakınca yoktur. Farklı lezzetler ve dokularla farklı gıdalar sunmak kediler için iyi olabilir.
 
Geri
Üst