Kek yapımının püf noktaları

Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında SadmiN tarafından paylaşıldı.

  1. kapciasli

    kapciasli Üye Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    81
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    8
    çok iyi bir yazı olmuş teşekkür ederim
     
  2. kader.bal

    kader.bal Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    28
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    nasıl canım çekti benimde şimdi kalkıp yapıcam bu öneriler ışığındaa teşeşküürleeerr :cheer2:
     
  3. melekannesi

    melekannesi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    15 Aralık 2016
    Mesajlar:
    270
    Beğenilen Mesajlar:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    ben son zamanlarda şu kağıtta kekler varya muffin dedikleri onlara bayağı merak sardım ama kağıtta kek yaptığınız zaman üst kısmı biraz kuru ve sert olabiliyor ben süt yada yoğurt yerine direk su koyunca kek daha yumuşak oluyor tavsiye ederim;)
     
  4. Sevimli cadı

    Sevimli cadı Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2016
    Mesajlar:
    794
    Beğenilen Mesajlar:
    108
    Ödül Puanları:
    43
    Kek yaparken en önemli kriter malzemelerin metalle karıştırılmaması tahta kaşıkla çırpma işlemini yapın ,2 kabartma tozunu en son unla birlikte karıştırılması ,3 keke her zaman 4 yumurta koyun yumurta kekin daha fazla kabarmasını sağlar, 4 kek pişerken kesinlikle fırın kapağını açıp kontrol etmeyin.Kabaran kek bir anda balon gibi sönebilir.
     
Kek yapımının püf noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları

    püf noktaları

    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaktır. Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun. Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup...
  2. Püf Noktaları

    Püf Noktaları

    Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi : Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz... Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın....
  3. Buzdan kase yapımının püf noktaları

    Buzdan kase yapımının püf noktaları

    Buz 'dan kase yapmak için gerekenler küçüklü , büyüklü birbirinin aynısı yada benzeri iki kase , koli bandı , arzuya göre süslemek için yaprak , çiçek vb. , su ve derin dondurucu. a - İki kase iç içe konur b - Koli bandıyla , dıştaki kase üst tarafından bantlanır. İki cam kasenin arasına su dökülür. Suyun kaldırma gücüyle içte ki kase havalanır ve dış kase ile aynı seviye geldiğinde koli...
  4. Evde Ekmek Yapımının Püf Noktaları

    Evde Ekmek Yapımının Püf Noktaları

    Dışardan ekmek almak istemiyor ekmeğinizi evde kendiniz yapmak istiyorsanız...Buyrun püf noktaları... 1. Malzemeler Un: Unun taze ve hava almamış olması ekmeğin güzel kabarması ve lezzetli olması için önemli bir unsur. Paketin ağzını mutlaka kapalı saklayın, bir sonraki ekmeğiniz de lezzetli olsun. Marketlerde değişik çeşit unlar bulabilirsiniz, benim tavsiyem tam doygun buğday unu....
  5. 2012 Makyaj Yapımının Püf Noktaları

    2012 Makyaj Yapımının Püf Noktaları

    makyajın püf noktaları makyaj çantam makyaj makyajın akmaması için makyajın sırları hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar Makyaj kadınların vaz daha canlı bir yüze ve çekiciliğe güzelliğe sahip olması için yapılmasıdır. Uzun ve Gür kirpikler, dolgun renkli dudaklar, Eye linerler ve allıklar biz kadınlar için yeterli olabilir :) 2012 Makyaj Yapımının Püf noktalarını sizlerle...

Sayfayı Paylaş