1. fırtına

    fırtına Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenilen Mesajlar:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul

    kelepçeli kek kalıbının gazabına uğruyorum

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında fırtına tarafından paylaşıldı.

    kelepçeli kek kalıbı kelepçeli kek kalıbında tarifi kalıpta kalıpları kalıbı nasıl kullanılır (benmi kullanmayı bilmiyorum??) merhaba sevgili meleklerim kelepçeli kek kalıbı aldım ilk ve sonraki deneyimlerim rezaletti :raila:size ilk anımı anlatmak istiyorum ramazanda iftara dakikalar kala hamarat ben kekin malzemesini hazırladım hoca Allahu ekber diyo ben kalıba kek döküyorum neysee annem kalıbı bi kaldırdı altından malzemeler dökülmezmi annem bana saydı saydı tabii krize girdik yemediğim azar kalmadı ben ewimde böyle şeyler istemem onu hemen kaldırıyosun çeyizine :puha: sonra neyseki iyi kötü bi kek çıktı ortaya sonrada gülme krizine girdik iftar saatinde benimkide iş yanii :hhh: haklı kadın kendi çapında ama velhasıl herzaman aynı terane oluyo dikkatlice kaldırsamda yerinden bu seferde kalıbın altından yağ sızıyor ya sorun bendemi kalıptamı anlayamadım bi fikri olan varmı???? :dans:


     
  2. Vijdan

    Vijdan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.027
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: kelepçeli kek kalıbının gazabına uğruyorum
    Geçmiş olsun canım..Mutfak kazaları olur arada..Kalıbını sıvıyağ yerine erimemiş margarinle yağla. Olmadı altına yağlı kağıt sermeyi dene..Sorunu çözmüş olursun..Kolay gelsin,afiyet olsun..
     
  3. fırtına

    fırtına Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenilen Mesajlar:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    Cevap: kelepçeli kek kalıbının gazabına uğruyorum
    çok tşkkr ederim vijdan katı yağı deniycem ama diğer bi sorunumda kalıp oynuyo malzeme dökülüyor :D
     
  4. _ELA_06

    _ELA_06 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    canım zaten kelepçeli kalıbın altına yağlı kagıtla çevrele yani kenarlarından burarark kalıba sabitlemeye çalış ve harcı içine dök taban gibi düşün yani ben gördüğümde böle kullanılıyodu yani mutlaka altını yağlı kağıtla çevreliyorlardı
     
  5. fırtına

    fırtına Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenilen Mesajlar:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    sağolasın canım yağlı kağıt çok iyi olur artık kalıpta sorun yaşamıyorum yaşadığım tek sorun kalıp gibi çıkmıyor yani altı yapışıyor falan yağlı kağıtla deniycem bundan sonra :)

     
  6. kekmagduru

    kekmagduru Forum Okuru

    bende suan aynı sorunu yasadım sanırım yağlı kâğıt mecburı :)
     
  7. incir cekirdegi

    incir cekirdegi Forum Okuru

    kalibi margarinle yagladiktan sonra unlayin.fazla ununu disari dokun.bide once200C°dercede isinmis firina 190C°ye dusurup surun.kabarmaya baslayincada 170C°ye dusurun.kekeniz birakin yapismayi kendiligindn cikacaktir kaliptan.hemde yimusacik olur:)
     
  8. Melis ank

    Melis ank Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    19 Ocak 2017
    Mesajlar:
    592
    Beğenilen Mesajlar:
    47
    Ödül Puanları:
    28
    Kek kalıbına pişirme kağıdı yani yağlı kağıt koyun. Yağlı kağıdı borcam da ve metal fırın tepsilerinde de kullanabilirsiniz.
     
kelepçeli kek kalıbının gazabına uğruyorum konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Özel hastaneler hasta kaybına uğruyor

    Özel hastaneler hasta kaybına uğruyor

    SGK'nın özel hastanelerden aldığı 10 TL'lik muayene katılım payı hasta sayısını ve ciroları azalttı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun özel hastanelerden aldığı 10 TL'lik 'muayene katılım payı', hasta sayısını ve ciroları azalttı. Özelden kaçan hastalar katılım payının 3 TL olduğu devlet hastanelerini tercih ediyor. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile özel hastanelerde muayene olan...
  2. ançüezli kalıplar

    ançüezli kalıplar

    1/2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 büyük soğan (piyaz doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 6 ançüez filetosu (30 dakika sütte dinlendirildikten sonra suyla yıkanıp, iyice süzdürülmüş ve temiz bir bezle kurulanmış) 12 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, dörde kesilmiş) Hamuru: 15 g (3 çorba kaşığı) yaş maya (ya da 7 g kuru maya) 250 g (2 su bardağı) sert un bir tutam tuz 1/2 çorba...
  3. çesit çesit kek kalıplar harika

    çesit çesit kek kalıplar harika

    küçük kek kalıplarında kek tarifi kücük kalıplarında kalıp çeşitleri küçük kalıplarda kalıbı çeşitleri ikramlarınıza farklılık katıp konuklarınızı sasırtmak ister misiniz işte yolu buyrun bu kek kalıplarıyla harikalar yaratın..........................
  4. V.c andrews-gazap tohumları

    V.c andrews-gazap tohumları

    vc andrews gazap tohumları gazap tohumları kitap özeti özeti özet SERİNİN 3. KİTABI SIRAYLA OKUMANIZDA FAYDA VAR KİTAP ADI: GAZAP TOHUMLARI YAZARI: V.C ANDREWS SAYFA: 320 ÇEVİREN: FÜSUN DORUKER YAYINEVİ: ALTIN KİTAPLAR TÜRÜ: ROMAN Akşamüstleri gölgeler uzamaya başlarken, Paul'ün mermer heykellerinden birinin yanına sessizce oturup, asla unutamadığım geçmişi ve erişmek istemediğim...
  5. Ayakkabı Kalıbı Çeşitleri

    Ayakkabı Kalıbı Çeşitleri

    ayakkabı kalıpları, çeşitleri, modelleri, nasıl kullanılır, nedir, ile ilgili bilgiler burada melekler Ayakkabılarımız giyilmediği zamanlarda uzun süre kalırlarsa formlarını kaybederler melekler :) Bunu için evde de onları tıpkı mağazalarda ki gibi kalıplara koymamız gerekir.İşte bu kalıplar nasıl oluyor,çeşitlerini göstereceğiz sizlere :)

Sayfayı Paylaş