kendimi suçlu hissediyorum :( ( mastürbasyon yapıyorum )

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
kendimi suçlu hissediyorum :( ( mastürbasyon yapıyorum )
beni ayıplayıp kınayabilirsiniz bu yazdıklarımdan sonra gerçi bu da nasıl söylenir bilmiyorum utanıyorum da ama paylaşmam lazım internetten de araştırdım ama net bir sonuç yok.17 yaşındayım ve hiç ilişkim olmadı ama adetim gelmeye yakın ve bittiği zaman kendimi tatmin ediyorum ve kendimi sonra çok suçlu hissediyorum pişman da oluyorum ama karşı da koyamıyorum :( kendini tatmin etmek ayıp mı ya da günah mı ya da karşı koymamın bir yolu var mı yardım edin :(
 
bu konuda zize dini anlamda bilgi vrmek istedim inşallah bu konuyu okuduktan sonra daha bilinçli hareket edersiniz şöyle ki; İstimna, mastürbasyon demektir. Bu da, ne şekilde olursa olsun, kendi kendini tatmin ederek orgazma ulaşmak demektir. Bu iş, zevk için olursa haramdır. Sükunet bulmak, rahatlamak için olursa caiz, zina tehlikesi olursa, vacib olur. Demek ki, sırf zevk için mastürbasyon günahtır. Ama; insan sıkılmıştır, erkeklerde olur, boşalma ihtiyacı duyar, o zaman caiz olur, günah olmaz. Kadın için veya erkek için zina tehlikesi varsa, o zaman mastürbasyon vacibdir, yani orgazma ulaşıp o sıkıntıdan kurtulmalıdır.
Mastürbasyon yapılıp meni gelince, gusül gerekir, orucu da bozar.
Kadınlarda meni gelmesi daha zor olur. Meni gelmez de, mezi denen akıcı sıvı gelirse gusül gerekmez. Meni, titreyerek gelir, kasılmalar olur. Gelenin mezi mi, yoksa meni mi olduğu bu şekilde de, anlaşılabilir.
 
kimisi bilimsel yaklaşmış ayıp değil günah değil zararı yok demiş, kimisi olumsuz bakmış.hormonlarla ilgili bişeydir östrojen ağır basıyo olabilir o dönemlerde ama bence sen kendini başka şeylerle meşgul et o dönemde.benim östrojenim hiç ağır basmaz mesela naparım o dönemde aynaya bakmam bi sweat bi eşofman giyer suratımda çıkan sivilceler nedeniyle sinir küpü dolanırım etrafta.magnezyum eksikliğinden ama benim bi suçum yok :D sen böyle olma tabi bozuk atarak gezme etrafta bende her şeyi kendimden örnek vermezsem olmaz kusur kalırım :D neyse internette gezinirken veya başka yerde mesela tek başına otururken seni ona yönlendiren şeyleri düşünmemeye çalış en azından.
 
bak bayağı bilgilendim şimdi ama bence ne şekilde olursa olsun yapılmamalı ben bu tür şeyleri çok ayıplıyorum herkezin yaşaması gereken şeylere ulaşması için zamanını beklemek gerekir bence evlen eşinle yaşa

- - - Updated - - -

kendini suçlu hissetmen çok normal herşeyin bir zamanı ve yaşayış şekli vardır bana göre.
 
bir derdin mi var o yüzden mi böyle oluyosun ya da bu yola başvuruyosun? üniversite sınavı okul dershane gibi ya da ailenle ya da arkadaşlarınla? hani okuyosan daha evlenmeyi düşünmüyosan diye soruyorum.eğer bunlardan sıkıldıysan başka çözüm bulabilirsin benim fikrim çok mu bunaldın annenlerden izin al ya da anneni kardeşini arkadaşını al yanına sana kalmış burası hızlı tempoda yürüyün ya da koşun bunu deneyebilirsin parklarda filan spor olur zihnini açar hem rahatlarsın buna da gerek kalmaz :)
 
Toplumda bazı konuların konuşulması, veya anlatılmak yolu ile iletişime geçerek öğrenilmesi, kişilerin psikolojilerinde derin etkiler bırakabilmekte, ayıp olarak sayılabilmektedir. kimi kızlarda masturbasyon, ta bebeklik yıllarına kadar iner.Ergenlik yaşına gelince kızlar da erkekler de olduğu gibi, doğanın o güçlü dürtüsünün etkisini duymaya başlarlar.Külot dahil dışardan sürtünmelerden uyarıldığında masturbasyon isteği de başlar.Yapılan araştırmalar, kadınların %70'inin mastürbasyon yaptığını ortaya koymaktadır..

Eve hapsedilen kedilerin Mart ayı geldiğinde bağırması, miyavlaması boşuna değildir. Bu kediler hırçınlık gösterir, saldırgan olur. Cinsel organlarda şişmeler ve kızarmalar olur. Koltuklara sürtünürler. Bunlar olayın hormonal bir düzen sonucunda ortaya çıktığını gösterir. İnsanlarda da boşalma böyle bir hormonal düzende seyreder...Şimdi kaynaklarla islami açıdan değerlendirelim..




Dinlerde masturbasyonun hükmü
Masturbasyonun Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslamiyetteki hükümleri incelenecektir

48- Yahudilikte masturbasyon:
Yahudilikte azil yani meniyi boşa akıtmak dahi küçük kızı diri diri toprağa gömme olarak görülmektedir.
Ebu Hureyre (R.A) der ki, Resulullah’a (S.A.S) azli (kişi hanımı ile birleşince meniyi dışa akıtması)sordular ve dediler ki Yahudiler azli küçük kızı diri diri gömme kabul ediyorlar. Resulullah buyurdu ki “Onlar yalan konuşuyorlar” Ebu Davud 2/71 Tirmizî 1136 Beyhakkî şuabi sugra 2655
Yani onların dediği gibi değil demek istiyor.

49-Hıristiyanlıkta masturbasyon:
Hıristiyanlıkta eskiden beri masturbasyonu bir ahlak suçu olarak kabul edilmiştir. Eski dönemlerde cinsel sapıklık olarak kabul ediliyordu. Çünkü Hıristiyanlıkta meni bir insan gibi görülmüş ve bunun araya gitmesine izin verilmemiştir. Günümüzdeki Katolik kilisenin görüşü de budur.
İncil’de kesin bir yasaklama olmazsa bile papazların görüş budur.

50- İslamiyet’te Masturbasyon:
İslamiyet’te kaynak 3 olduğuna göre konuyu Kur’an, hadis ve Fıkıh âlimlerinin görüşüne göre değerlendirelim.

51- Kur’ana göre masturbasyon:
Kuranda masturbasyondan apaçık bahsedilmemektedir. Önce ayetleri alalım ve yorumlara bakalım: "Ve onlar ki, iffetlerini korurlar; Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (cariyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değillerdir. Şu halde, kim bunun ötesine gitmek isterse, işte bunlar, haddi aşan kimselerdir." (Mü'minun Suresi: 5–7) "Ancak eşlerine ve cariyelerine karşı müstesna; çünkü onlar kınanmaz; Bundan öteye (geçmek) isteyenler ise, onlar taşkınların ta kendileridir." (Mearic Suresi 30-31) Bu ayetlere islam alimlerin yorumu 2 yöndedir.
a- Evlilik dışı ter türlü doyumu haram sayılmıştır.
b- İslam alimlerinin çoğunluğu, buradaki aşırı gitmeden, evlilik dışında başka bir kadınla birleşmeyi anlamışlar ve elle doyumu bu birinci derece haramlar arasında saymamışlardır.


Sonuç olarak âlimlerin görüşü 3 tür:
Mutlak haramdır, Mubahdır, Vacibtir.
a)Mutlak Haramdır Diyenler: Şafiî ve Maliki mezhebi: Bu görüşte olup ayetleri ve hadisleri bu yönde yorumlamışlardır.
b)Mubahtır Diyenler: Hanefî ve Hanbelî mezhebi: Kişinin eşi yoksa ve evlenemiyorsa zinaya düşmemek için masturbasyon yapabilir. Aynı zamanda rüyalanma yolu ile de boşalma olmuyorsa masturbasyon yapmasında bir sakınca yoktur.
c)Vacibtir Diyenler: Zinadan kesin olarak kurtulamayacağını düşünen bir kimse mastürbasyon yapılması vacib olur. Çünkü her ikisi şer olduğu halde daha az şerri tercih etmek İslamî bir kuraldır.
 
ilk defa masturbasyon yaptım ama zevk nasıl alınıyor bilmiyorum çok istek oldu ama orgazm olduğumu nasıl anlıycam birde beyaz akıntı geliyor bu iltapmı
 
Geri
Üst