Kene 6 Ay Aç Yaşayabiliyor

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Kene 6 Ay Aç Yaşayabiliyor


62570iz4.jpg



Kene 6 ay aç yaşayabiliyor!

Kenelerin 6 ay boyunca beslenmeden yaşayabildiğini biliyor muydunuz?


Kene sökücü Tickner adlı ilacı Türkiye'ye getiren ve 8 yıldır keneler üzerinde çalışan fizikçi Süleyman Canoğlu, 'Kene değil, bilgisizlik öldürüyor' dedi.

850 kene tipinden 30 tanesinin virüs taşıma özelliği olduğunun atını çizen Canoğlu, 'Bilindiğinin aksine AB'de kene sirkülasyonu Türkiye'nin 2 katı olmasına rağmen ölümler olmuyor' diyerek doktorların bile konuyla ilgili bilgisizliğine dikkat çekti.

6 AY BESLENMEDEN YAŞAYABİLİYOR


Kene araştırmacılığına eşi ve kızının ısırılması üzerine başladığını belirten Canoğlu, son günlerde tehlike sinyali veren bu hayvana ilişin bilinmeyenleri anlattı. Dünyada 6 ay beslenmeden yaşanan tek varlığın kene olduğuna dikkat çeken Canoğlu, '50 milyon yıl önce yaşamış kene fosili incelendi.

Aynı bulgulara rastlandı. Kimse komplo teorisi üretmesin. Bilinenin aksine AB'de kene sirkülasyonu Türkiye'nin 2 katı. Her yıl sadece Almanya'da 10 bin kişiye kenener, Lyme adlı hastalığı bulaştırıyor' dedi.

SADECE 3 KEZ YAPIŞIR

Kenelerin bakteri ve virüs taşıyanlar olarak ikiye ayrıldığına da dikkat çeken Canoğlu, Kırım Kongo virüsünün aşısı ve tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu da belirtti. Sadece vücudun direncine göre kurtulma oranının arttığını ifade eden Canoğlu, keneler hakkında şu bilgileri verdi:

'Keneler ömrü boyunca 3 kez konaklar-yapışır. Bir kene insan üzerinde 8-10 gün konaklayabilir. Keneler hayvan ya da insan üzerine konakladığında kanı emebilmek için tükürürler. Bununla kanın donmasını engellerler. 4'er saat arayla 3 kez tükürürler.

Ama en tehlikelisi son tükürüktür. Son tükürükte karnında bulunan tüm virüsleri vücuda aktarıp ayrılırlar. Bu yüzden keneye kesinlikle temas edilmemeli ve elle çıkartılmaya çalışılmamalıdır. Keneler öleceğini anladığı zaman son tükürüğü atarlar.


alıntı
 
Geri
Üst