Kepçe Kulak Estetiği

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Kepçe Kulak Estetiği
kepçe kulak estetiği nedir,kepçe kulak estetiği nasıl yapılır,kepçe kulak estetiği olanlar,kepçe kulak estetiği hakkında bilgiler



ke.jpeg







Kulak, işitme organıdır, sesleri algılamamızı sağlar. Çevremiz ile etkileşimimizin ve iletişimimizin bir parçasıdır. Kulak, iç kulak, orta kulak ve dış kulak olmak üzere 3 ana kısımdan oluşur.

Kulak kepçesi, dış kulağı oluşturur, gelen sesleri toplayarak orta kulağa geçmesini sağlar. Orta kulak, gelen ses titreşimlerini iç kulağa iletir. İç kulak ise ses titreşimlerini sinirlerin iletebileceği sinyallere dönüştürerek beyine aktarımını sağlar. Bu mekanizma ile sesleri algılarız. Kulak kepçesinin işitme açısından açısından bir önemi yoktur, ancak seslerin geliş yönünü anlamamızı sağlar. Fonksiyonel açıdan hayatımızı değiştirecek kadar önemi olan kulak, kulak estetiği ve bulunduğu konum açısından da insanın dış görünümünü etkileyen, estetik olarak da yüksek değeri olan bir organdır. Kulaklarda hiç kulak gelişmemesinden, çok değişik şekil bozukluklarına kadar geniş bir yelpaze içinde farklı kulak deformiteleri görülebilir. Bunlar içinde en çok görülen ve estetik cerrahide en çok ameliyatı yapılan kulak estetiği problemi, kepçe kulak, diğer bir deyişle yelken kulak deformitesidir

Kepçe Kulak Estetiği
Kepçe kulak deformetesinde sorun, kulağın baş ile yaptığı açının normalden daha geniş olmasıdır. Kepçe kulak probleminde kulaklar normale oranla öne doğru daha açık dururlar. Kepçe kulak problemi, halk arasında, çocuğun anne karnındaki bozuk duruşu ya da uyku esnasındaki yanlış yatışından dolayı olduğu düşünülse de pek gerçeği yansıtmaz. Diğer taraftan kulak kepçesi içindeki kıkırdak kıvrımlarının belirgin olmaması, kulak kepçesinin iç yüzeyinin kıvrımsız, bir bakıma kaşık gibi görünmesine de yol açarak kulak estetiği açısından hoş olmayan bir görünüm oluşturur.

Kepçe Kulak Tedavisi Ne Zaman Yapılır?
Kulak şekli, bebeklik döneminden itibaren gelişmeye başlar ve 5–6 yaşına kadar gelişimi tamamlanır. Bu yaşlardan itibaren çocuklar okula başlamasıyla birlikte sosyal bir hayatın da içine girmiş olurlar. Yeni bir ortamda, yeni bir arkadaş çevresi edindikleri için ilişki içinde oldukları insanlar da artar. Kepçe kulak problemi olan çocuklar, girdikleri yeni çevrede, arkadaşlarının kepçe kulaklarıyla ilgili eleştirilerinden, kendisiyle alay edilmesinden, kepçe kulaklarını konu alan esprilerin yapılmasından ruhsal olarak etkilenirler. Hatta bu etkilenme sonucunda ilerki yıllarda erkeklerde saçları kısa kestirememe, kadınlarda saçlarını hep açık bırakıp toplamama şeklinde estetik kaygılar ve aşağılık kompleksi gelişebilir.
 
Geri
Üst