Kestaneli lahana sarması

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Kestaneli lahana sarması
lahana dolmasi lahana dolması













lahana-9067.jpg





Malzemeler:


1 büyük lahana
Yarım kg kestane
450 gr pirinç
3 soğan
250 gr zeytinyağı
20 gr kuşüzümü
40 gr dolmalık fıstık
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

*Lahananın kök kısmını çıkarın. Yapraklarını ayırın ve kaynayan suda 5 dakika bekleterek süzün.

*Kestanelerin üzerini bıçakla çizin. 1 saat suda beklettikten sonra fırın ızgarasında pişirin. Kabuklarını soyup küçük parçalara ayırın.

*Soğanları küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin. Pirinçleri ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Kuşüzümlerini, dolmalık fıstığı ve kestaneleri ilave edin.

*Sıcak suyu ekleyip demlenmeye bırakın. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber, tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın.

*Haşlanmış lahana yapraklarının ortasına pirinç karışımından yerleştirip sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine sıcak su döküp küçük bir tabak kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin.

*Ilınınca servis tabağına dizin. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst