Kestaneli yılbaşı hindisi

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Kestaneli yılbaşı hindisi
lezzet07.jpg


Lezzeti bol yapımı kolay

Hindiyi temizledikten ve yıkadıktan sonra büyük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip orta ateşte iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pişmesine yakın tuz ve karabiberle tatlandırın. Hindiyi tencereden alıp bir kenarda bekletin.
Soğanı temizleyip ince kıyın. Kestaneleri soyun. Tereyağını bir tavaya alıp soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Hindinin haşlama suyuna soğan ve kestaneleri ilave edip kestaneler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hindiyi bir fırın tepsisine alın. İçine ve etrafına pişen kestaneleri yerleştirin. Kalan haşlama suyundan 2 çay bardağı kadarını üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hindi iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 
Geri
Üst