Kiler Holding'den 500 milyon dolarlık yatırım

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Kiler Holding'den 500 milyon dolarlık yatırım
kiler kütahya kütahya kiler osmaniye osmaniye
Perakende, enerji, inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Kiler Holding, 2008 yılında 500 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Kiler Holding’in 2007 yılı faaliyet sonuçları ve 2008 yılı hedefleri Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda konuşan Kiler Holding CEO’su Ahmet Kacar, 2007 yılında 800 milyon YTL olarak gerçekleşen holdingin cirosunu 2008’de 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu yıl Türkiye genelinde 55 yeni mağaza açacaklarını ayrıca Afyon Karahisar’da 1000 yatak kapasiteli Türkiye’nin en büyük termal otel ve SPA merkezinin temelini atacaklarını ifade eden Kacar, 2008’de yüzde 47 büyümeyi hedeflediklerini kaydetti. Kacak, bu yıl içinde perakende ve turizme 75, enerjiye 100 ve inşaata 250 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler de Türk ekonomisinin iyileşme ve büyüme sürecinin her geçen yıl artarak devam ettiğini vurgulayarak, “Önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisine yön veren kuruluşlar içinde yer almayı ve yurtdışına da açılmayı hedefliyoruz” dedi.


“YARI SAVAŞ HALİNE RAĞMEN EKONOMİ YOLA DEVAM EDİYOR”
Toplantıda konuşan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, sözlerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta yürüttüğü kara harekatında yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Bu olumsuzluklara karşın, ülkenin “yarı savaş” halinde olmasına rağmen, Türkiye ekonomisinin yoluna aynı hızla devam ettiğini vurgulayan Kiler, ekonomideki iyileşme ve büyüme sürecinin her geçen yıl aratarak devam ettiğine işaret etti.


Türkiye’ye duydukları güvenle yatırımlarına kesintisiz devam edeceklerini ve önümüzdeki dönemde Türk ekonomisine yön veren kuruluşlar arasında yer almayı hedeflediklerini dile getiren Kiler, yurtdışına da açılmak üzere çalışmalara başladıklarını söyledi. Türkiye’nin itici gücü olan 5 ana sektörden enerji, perakende, inşaat ve turizmdeki faaliyetlerine hız vereceklerini anlatan Kiler, holding’in büyüme stratejisine paralel olarak Ahmet Kacar’ın Aralık 2007’de Kiler Holding CEO’luğuna atandığını bildirdi.
Nahit Kiler, Kiler Holding’in kurucusu babaları ve Hikmet Kiler ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı kardeşi Ümit Kiler ile birlikte işlerinin başında olduklarını vurgulayarak, diğer kardeşleri Vahit Kiler’in de 2002 yılında Bitlis’ten milletvekili seçilerek ticari hayata veda ettiğini hatırlattı.


“SON 15 YILDA HER YIL ORTALAMA YÜZDE 30-40 BÜYÜDÜK”
Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Ümit Kiler de, “1994 yılından itibaren tabiri yerinde ise gemileri yakarak perakendede 100-200 metrekarelik mağazalar değil, 1000 metrekarenin üzerinde mağazalar kurmaya yöneldik” dedi. Bu amaçla perakendenin güçlü olduğu ülkelerde 3-4 aylık araştırmalar yaptıklarını ve organizasyon modelleri üzerinde çalıştıklarını anlatan Kiler, 1994-2005 yılları arasında her yıl ortalama yüzde 30-40 büyüme sağladıklarının altını çizdi.
İstanbul’a geldikleri 1994 yılında kentin her ilçesinde mağaza açmadan başka bir kentte yatırım yapmama kararı aldıklarını ve 2005 yılı itibariyle bu amaçlarına ulaştıklarını ifade eden Kiler, “2005’ten sonra Ankara’ya yöneldik ve bu bölgede Canerler markasının yüzde 51’ini satın alarak 48 mağazayı daha bünyemize kattık. 2007’de de Trakya bölgesinde Güler markasını alarak 15 mağaza daha büyüdük” diye konuştu.


“AKDENİZ’DE 25 YENİ MAĞAZA AÇACAĞIZ”
Ümit Kiler, 2007 yılı başında Türkiye genelinde 6 ilde faaliyet gösterirken bu rakamın yılsonunda 14’e ulaştığına dikkat çekerek, 2008 yılında da Akdeniz bölgesinde başta Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay gibi illerde olmak üzere 25 yeni mağaza açacaklarını kaydetti. Geçmişte perakende sektöründe fiyat rekabetinin öncelikli olduğunu ancak şu an hijyen, müşteri memnuniyeti ve kalite gibi kavramların öne çıktığını dile getiren Kiler, “Biz Kiler olarak tarladaki, seradaki sebzeyi 24 saat içinde mağazalarımıza sunuyoruz. Türkiye’de bunu yapan başka kimse yok. Aynısını ette ve sütte de yapıyoruz” dedi.


MARMARA’DA 350 MAĞAZAYA ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ”
Marmara Bölgesinde 350 mağazaya kadar büyüme planları olduğunu vurgulayan Kiler, bu amaçla bölgede 100 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bir lojistik merkez kuracaklarını söyledi. Kiler, söz konusu merkezin 70 milyon dolara mal olacağını ve yaklaşık 2 ay içinde hazır hale geleceğini belirterek, Ankara’da 20 bin metrekarelik bir lojistik merkezi kuracaklarını belirtti.


-“SİYASİ KURULUŞ DEĞİLİZ, TİCARİ İŞLETMEYİZ”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ümit Kiler, Kiler’in AKP mitinglerinde hediye çeki dağıttığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine, “Her yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizden yoksul bölgelere dağıtılmak üzere hediye çekleri alır. Biz ticari bir işletmeyiz, siyasi bir kuruluş değiliz” dedi. Kiler, ağabeyleri AKP Bitlis milletvekili Vahit Kiler’in de milletvekili olduktan sonra “ticaretin t’sini bile” ağzına almadığına dikkat çekti.


“MİGROS İLE İLGİLİ YANLIŞLIK VARDI, DÜZELTİLDİ”
Kiler, Migros’un satışında Koç Holding ile yaşanan “mini kriz”i değerlendirirken ise, “Koç Holding ülkemizde çok takdir ettiğimiz bir kuruluştur. Migros konusunda bir yanlışlık vardı, düzeltilmesi için açıklama yaptık. Onlar da düzelttiler” diye konuştu. Kiler, halka arz ile ilgili bir soru üzerine ise, şu anda bu konuda bir çalışmalarının bulunmadığını söyledi.


“2008’DE YÜZDE 47 BÜYÜME VE 1 MİLYAR DOLAR CİRO HEDEFİ”
Kiler Holding CEO’su Ahmet Kacar ise, holdingin 2007 faaliyetleri ve 2008 hedefleri hakkında bilgi verdi. Kiler Holding’in perakende ve inşaat sektörlerinde yakaladığı başarıya çok yakında enerji ve turizm alanında da göstereceğini dile getiren Kacar, 2008 yılında holding olarak yüzde 47 büyümeyi hedeflediklerini kaydetti. Kiler Holding’in 2008 yılında perakendede ve turizmde 75, enerjide 100 ve inşaatta 250 milyon dolarlık yatırım yapacağını vurgulayan Kacar, “2007 yılında 800 milyon YTL olarak gerçekleşen ciromuzu, 2008’de 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.


“YURT DIŞINA AÇILACAĞIZ, UKRAYNA VE RUSYA İLE GÖRÜŞÜYORUZ”
Holdingin yeni yatırımları hakkında da bilgi veren Kacar, Türkiye perakende sektöründe yüzde 5 olan pazar paylarını 5 yılda yüzde 12’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. “Önümüzdeki dönemde artık özellikle perakende ve inşaat alanında yurtdışına da açılmak istiyoruz. Bu konuda Rusya ve Ukrayna ile bazı görüşmelerimiz var” diyen Kacar, 2008’de Türkiye’de 55 yeni perakende mağaza açarak faaliyette oldukları il sayısını 14’ten 25’e çıkaracaklarını bildirdi.
İnşaat alanında ise başta 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirecekleri Türkiye’nin en yüksek binası olması planlanan 216 metrelik “Sapphire” projesine odaklandıklarını anlatan Kacar, Zonguldak, Kütahya, Afyon’da alışveriş merkezleri, İstanbul Beylikdüzü ve Kartal’da ise konut projelerini hayata geçireceklerini ifade etti.


“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TERMAL OTELİNİ KURACAĞIZ”
Turizm ve sağlık hizmetleri alanında ise Afyon Karahisar’da 1000 yatak kapasiteli Türkiye’nin en büyük termal otel ve SPA merkezinin temelini bu yıl atacaklarını belirten Kacar, İzmir Seferihisar’da da bir termal otel inşa edeceklerini sözlerine ekledi. Kacar, ayrıca turizm sektöründe faaliyet gösteren TUREX markası ile 2 bin 500 araçlık filo ile yılda 35 bin kişiye taşıma hizmeti vermeye devam ettiklerini belirtti. Kacar, enerji sektöründe ise şu an 460 bin kilovatsaat olan kapasitelerini yılsonuna kadar 1 milyar kilovatsaata çıkarmayı planladıklarını kaydetti.



ANKA
 
Geri
Üst