kim bulacak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esena

Aktif Üye
Üye
kim bulacak
Bence en iyi zeka sorularından bir tanesi, daha önce bilenler olabilir.

Elimizde 12 adet tamamen görünüşleri aynı misket var, bu misketlerden 1 tanesi diğerlerinden ağırlık olarak "farklı", bakın ağır ya da hafif demiyorum, bunu bilmiyoruz, diğerlerinden ağırlık olarak "farklı".

Elimizde bir terazi var ve de sadece 3 tartı ile, "farklı" olanı kesin olarak bulmamız gerekiyor. Bütün ihtimallerin çözümlenmesi gerekiyor yani.

Kolay gelsin

Cevap: kim bulacak

12 bilyeyi üçe bölerim 4er 4er ayrılmış olur.. terazilerden biri mutlaka eksik ya da fazla çıkacaktır. hangi 4 tane bilyenin olduğu terazi farklı çıkmışsa o bilyeleri alırım bir tanesini çıkararak tek tek terazilerde tartarım. hangisi farklı çıkarsa o bilyenin ağırlığı farklıdır. ya da üçüde aynı çıkıorsa o zaman elimdeki tartmadığım bilye faklıdır.

Cevap: kim bulacak

12 bilyeyi üçe bölerim 4er 4er ayrılmış olur.. terazilerden biri mutlaka eksik ya da fazla çıkacaktır. hangi 4 tane bilyenin olduğu terazi farklı çıkmışsa o bilyeleri alırım bir tanesini çıkararak tek tek terazilerde tartarım. hangisi farklı çıkarsa o bilyenin ağırlığı farklıdır. ya da üçüde aynı çıkıorsa o zaman elimdeki tartmadığım bilye faklıdır.

ewet doğru katılıyorum biliyodum 😀

Geri