1. BeyazMelek

    BeyazMelek Super Moderator

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    677
    Beğenilen Mesajlar:
    323
    Ödül Puanları:
    63

    Kiraz reçeli tarifimiz

    Konu, 'Reçeller - Marmelatlar' kısmında BeyazMelek tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; kiraz reçeli tarifi ile ilgili bilgi vermektedir.
    Mevsiminde yenilen tüm meyvelerin tadına doyum olmaz hele de kiraz gibi güzel bir meyveye asla hayır diyemeyiz. Kış aylarında severek yiyebileceğimiz bir reçel olan kiraz reçelini kurabiyelerinizi ve pastalarınızı lezzetlendirmede de kullanabilirsiniz. Bu tarifi deneyen bütün arkadaşlarımdan olumlu sonuçlar aldım ve siz meleklerimin de beğeneceğini umuyorum :utan:
    [​IMG]

    Malzemeler

    1 kg. Kiraz
    3 su bardağı şeker
    1.5 çay bardağı su
    4-5 küçük parça limon tuzu veya çeyrek limon suyu
    Kiraz reçelinin yapımı

    Kirazları yıkayıp ayıklayın. Sap kısmına yakın bir yerden bastırarak çekirdeklerini çıkarın.
    Üzerine şekerini serpip ağzını kapatın ve en az bir gece dışarıda bekletin.
    Şeker eriyince veya çok az erimeyen kısımda kalabilir, 1.5 çay bardağı suyu da ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
    Üzerine köpükler birikmeye başlayınca, sık sık bu köpükleri kevgirle alın.
    Altını kısın ve olgunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.
    Kaynarken çıkan kabarcıklar iri iri ve kıvamlı olmaya başladıysa ocaktan alın.
    Eğer hemen tüketmiyecekseniz sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
    Eğer hemen yemeye başlayacaksanız, sıcakken kavanozlara koyun. Soğuduktan sonra ağzını kapatıp güneş görmeyen, serin bir yere kaldırın.
     
Kiraz reçeli tarifimiz konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Reçel Yapımı ve Tarifleri

    Reçel Yapımı ve Tarifleri

    Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. Yapımı İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan ilki reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi...
  2. Ev Yapımı Çilek Reçeli tarifini istiyorum

    Ev Yapımı Çilek Reçeli tarifini istiyorum

    Merhaba arkadaşlar ben bu yıl çilek reçelini hazır almak yerine evde kendim yapmak istiyorum ama nasıl yapılır inanın hiç bir fikrim yok. Sizden bu konuda yardım istiyorum lütfen bana Ev Yapımı Çilek Reçeli tarifini verin kızlar.
  3. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  4. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  5. Bademli kayısı reçeli tarifi

    Bademli kayısı reçeli tarifi

    Son iki haftadır kayısı pazar tezgahlarını süslüyor. İlk çıktığın da genelde pek tadı olmuyor. Havalar iyice sıcaklayınca kayısıda kıvamını alıyor. Kayısının dünyada en büyük üreticisi Türkiye. Bir çok bölgede kayısı üreticiliği yapılsada en iyi kası malatya dan çıkıyor. Kayısıyı seven var sevmeyen var.Ben kayısıyı pek sevmiyorum fakat o kadar çok faydası varki zorlada olsa kayısıyı...

Sayfayı Paylaş