Kiraz reçeli tarifimiz

BeyazMelek

Daimi Üye
Kiraz reçeli tarifimiz
Bu konu; kiraz reçeli tarifi ile ilgili bilgi vermektedir.

Mevsiminde yenilen tüm meyvelerin tadına doyum olmaz hele de kiraz gibi güzel bir meyveye asla hayır diyemeyiz. Kış aylarında severek yiyebileceğimiz bir reçel olan kiraz reçelini kurabiyelerinizi ve pastalarınızı lezzetlendirmede de kullanabilirsiniz. Bu tarifi deneyen bütün arkadaşlarımdan olumlu sonuçlar aldım ve siz meleklerimin de beğeneceğini umuyorum :utan:
kiraz-356.jpg

Malzemeler

1 kg. Kiraz
3 su bardağı şeker
1.5 çay bardağı su
4-5 küçük parça limon tuzu veya çeyrek limon suyu
Kiraz reçelinin yapımı

Kirazları yıkayıp ayıklayın. Sap kısmına yakın bir yerden bastırarak çekirdeklerini çıkarın.
Üzerine şekerini serpip ağzını kapatın ve en az bir gece dışarıda bekletin.
Şeker eriyince veya çok az erimeyen kısımda kalabilir, 1.5 çay bardağı suyu da ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Üzerine köpükler birikmeye başlayınca, sık sık bu köpükleri kevgirle alın.
Altını kısın ve olgunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.
Kaynarken çıkan kabarcıklar iri iri ve kıvamlı olmaya başladıysa ocaktan alın.
Eğer hemen tüketmiyecekseniz sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Eğer hemen yemeye başlayacaksanız, sıcakken kavanozlara koyun. Soğuduktan sonra ağzını kapatıp güneş görmeyen, serin bir yere kaldırın.
 
Geri
Üst