Kiremitte Levrek Balığı

Kiremitte Levrek Balığı
kiremitte levrek kiremitte balık
Malzemeler
2 kg levrek balığı
3 kuru soğan
1 demet maydanoz
200 gr tereyağı
1 limon
1 su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz, beyazbiber


Yemeğin Tarifi
Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak robotunda karıştırın. Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece ısıdaki fırına verin. Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
suskun_gız Kiremitte Alabalık Deniz Ürünleri 0
*MeleK* Levrek L-M 0
suskun_gız Levrek filetosu kağıtta Deniz Ürünleri 0
suskun_gız Levrek Buğulama Deniz Ürünleri 0
Similar threads




Üst