Kırımız turpun faydaları nelerdir

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Kırımız turpun faydaları nelerdir
kırmızı turp, faydaları, salatası, suyu, ve bal, zararları, turşusu




Kırımız turpun faydaları saymakla bitmiyor Melek'lerim. Daha dün kırmızı turpun suyuyla saçlarıma maske yaptım, saç uzamasını hızlandırdığı için. :)


Salatası ve turşusuda olan kırmızı turp balla karıştırıldığında öksürüğede gayet iyi geliyor Melek'lerim:)


Yine söylüyorum, her faydalı olan şeyin bir zararı vardır:) Kırmızı turpun zararı ise çok fazla tüketildiğinde gaz sorunudur Melek'ler:)


84d9d72981eca5.jpg



C vitamini, kalsiyum, potasyum ve demir kaynağı turp, cildi güzelleştirip, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra çok sayıda hastalığa doğal şifa kaynağı olarak gösteriliyor.

Mide ve bağırsağı çalıştıran, sindirimi kolaylaştıran, öksürüğe, romatizmaya ve damar sertliğine iyi geldiği yaygın olarak bilinen turp, bağırsakları adeta dezenfekte ediyor, kabızlığı gideriyor.

Turpun en büyük özelliği ise içeriğindeki antioksidan etki. Bu etki kırmızı turpta, turba rengini veren maddenin içeriğinden dolayı beyaz turptan daha fazla bulunuyor. Turpun antioksidan etkisi, vücutta kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor. Bu kanser türleri arasında ise akciğer ve kalın bağırsak kanserleri ilk sırada yer alıyor.

Turpun içeriğinde yüksek oranda bulunan folik asit ve demir vitamini kansızlığa iyi geliyor. Bu nedenle turpu hamile kadınların mutlaka tüketmesi öneriliyor. Turp, emziren annelere de süt yapıcı özelliği nedeniyle tavsiye ediliyor.

Uyarılar
Hasat döneminin kış mevsimi olması nedeniyle, bu mevsimde daha fazla tüketilen turp, sağlık deposu özelliklerinin yanı sıra mide rahatsızlığı olanlarda midede yanma, geğirme ve gaz yapıyor.
 
Geri
Üst