Kırkkilitotunun Faydaları

Young bride

Banned
Kırkkilitotunun Faydaları
kırkkilitotunun faydaları, kırkkilitotu hakkında bilgi

380014dd618fb297fd.jpg

KIRKKİLİT OTUNUN FAYDALARI
Kırkkilit otu, mesane ve böbrek rahatsızlıklarında, taş ve kum rahatsızlıklarında çok faydalıdır.
BÖBREK TAŞLARINI DÜŞÜRMEDE ETKİLİ
...
Böbrek kumu, böbrek ve mesane taşlarında, Kırkkilit otu ile kaynatılmış suyla banyo yapılır ve Kırkkilit Otu ile demlenen çay içilir. Taşların düşmesi basınçlı bir şekilde boşalsın diye idrar uzun süre tutulur. Böbrek taşları bu durumda genellikle düşürülmektedir.
BASURA DA İYİ GELİYOR
Basur kanamalarına karşı Kırkkilit otu çayı içilir. Kırkkilit otu, bir yandan kanama durdurucu özelliğe sahipken öte yandan da çok önemli bir böbrek destekleyici bitkidir.
Kırkkilit Otu Çayı içildikten sonra, bol miktarda koyu renkli idrar dışkılanacaktır. Ödemlerde de etkisi çok çabuk görülen bir bitkidir.
Ödemi iyileştirecek bir çare bulunamadığında, tüm öteki bitki çayları bir tarafa bırakılarak, günde 5-6 bardak kırkkilit çayı gün boyuna yayılarak ve yudumlanarak yavaş yavaş içilebilir.
KAN TEMİZLEYİCİ ÖZELLİĞE SAHİP
Kırkkilit Otu, Yavşan Otu ile eşit karıştırılarak çayı yapıldığında, kan temizleyici özelliği sayesinde, damar sertliğine ve unutkanlığa karşı başarıyla kullanılmaktadır.
SAÇLARDAKİ KEPEK İÇİN DE ETKİLİ
Kepekli saçlar, Kırkkilit kaynama suyu ile her gün yıkanır ve saç diplerine zeytinyağı ile friksiyon (ovarak sürme) yapılırsa, kepekler kısa sürede yok olacaktır. Binbirdelikotu ile eşit oranda karıştırılarak demlenen Kırkkilit Çayı günde 1-2 bardak içilip, akşamları da kuru yemek yendiğinde, yatağa işeme olayı önlenebilir.
Bu çay (Kırkkilit + Binbirdelik Otu) aynı zamanda, bademcik iltihabı, ağız boşluğu ve dişeti kanamalarında ve iltihaplarında, fistüllerde ve polüplerde gargara biçiminde kullanılır. Kadınların beyaz akıntılarında, Kırkkilit oturma banyoları alınması tavsiye edilmektedir. Kaşıntılı egzamalarda, kabuklu, iltihaplı ve kılları dökülmüş olsa bile, Kırkkilit kaynama suyu ile yapılan banyolar veya kompresler büyük yardım sağlarlar.
Kaynama suyu ile yapılan yıkamalar ve banyolar, dolamalara, bacaktaki yaralara, çıbanlara, fistüllere, kıl dibi iltihaplarına karşı başarılıdır. Dinmeyen burun kanamalarında, bitki kaynama suyu soğutulduktan sonra, kompres biçiminde buruna uygulanabilir. Atkuyruğu Otu, Zemberekotu, Çamotu, Kırkboğum, Tilkikuyruğu Otu ve Katırkuyruğu Otu olarak da tanınır.
 
Geri
Üst