kırmızı pancarlı bulgur pilavı

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
kırmızı pancarlı bulgur pilavı
Pilavdan vazgeçemeyenler için ilginç bir tarif:)

Sunumu da çok güzel :)

Malzemeler:

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan (Orta boy)
  • 250 gr kırmızı pancar
  • 2 su bardağı kırmızı pancar suyu
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu İçin:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı reyhan (Fesleğen)
  • Tuz
  • Kadeh
  • Nane yaprağı
Yapılışı:

  • Ön hazırlık olarak pancarları iyice yıkıyoruz.
  • Pancarları tencereye koyup üzerine çıkacak kadar suyla haşlıyoruz.
  • Suyunu süzgeçle süzüp ayırıyoruz. (Suyunu dökmüyoruz.)
  • Pancarların kabuklarını soyup bezelye büyüklüğünde küp şeklinde doğruyoruz.
  • Diğer tarafta tencereye yağı koyuyoruz.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteliyoruz.
  • Üzerine bulguru ilave edip kavuruyoruz.
  • Tavuk suyuyla pancar suyunu ilave edip tuzunu katıp kısık ateşte pişiriyoruz.
  • İnmesine 5 dakika kala doğradığımız pancarı ilave edip karıştırıyoruz.
  • 5 dakika sonra ocaktan alıyoruz.
  • Üzerine karabiber serpip karıştırıyoruz.
  • Pasta kalıbına pilavı koyup iyice bastırıyoruz.
  • Servis yapacağımız tabağa ters çeviriyoruz.
  • Hazırladığımız sosu kadehe koyup nane yaprağı ile süsleyip pilavın ortasına koyup beraber servis yapıyoruz.
 
Geri
Üst