Etiketler:
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.072
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Kırmızı sos

    Konu, 'Soslar' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    kırmızı sos kirmizi sos kırmızı soslar Makarna delisi melişler bu sosu makarnada kullanabilirsiniz :)


    < Konu Resmi..>

    3 kırmızı etli biber
    3 domates
    1 soğan
    7-8 yaprak taze reyhan

    zeytinyağı tuz, karabiber

    İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağında şeffaflaşana kadar sotelenir, soyulup doğranmış domatesler ve reyhanlar ilave edilip 5 dakika pişirilir, doğranmış kırmızı biberler eklenerek kapağı kapatılır ve biberler yumuşayana dek pişirilir. tuzu ayarlanır, karabiber eklenir. hepsi birlikte rondoda çekilir
    .


     
Kırmızı sos konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kırmızı Biber Sosu

    Kırmızı Biber Sosu

    kırmızı biber sosu acı kırmızı biber sosu acı Malzemeler 16 Salçalık Biber 2-3 Dal Taze Fesleğen 1/2 Demet Maydanoz 1 Diş Sarımsak 1 Çorba Kaşığı Dövülmüş Ceviziçi 1-2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1-2 ÇayKaşığı Üzüm Sirkesi 2-3 Çorba Kaşığı Kaynamış Su 1/2 Çay Kaşığı Tuz Yemeğin Tarifi Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup...
  2. kızartma sosu

    kızartma sosu

    kızartma sosu kızartma sosları tavuk sosu tavuk sosları kızartmak için sos Malzemeler Galeta unu , un , 1 yumurta Kızartılacak yiyeceği una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın
  3. İstakoz Sosu

    İstakoz Sosu

    istakoz sosu ıstakoz sosu ıstakoz sosları pembe sos istakoz sosları 3 Adet Yumurta 1 Tatli Kaşiği Hardal ½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma 1/3 Kahve Fincani Limon Suyu 1 Diş çok Dövülmüş Sarimsak 1 Tatli Kaşiği Sirke çok Az Kirmizi Pul Biber Tuz , Karabiber Yumurtalar kati haşlanir.Soğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla güzelce ezilir.Hardal ilavesinden sonra azar azar sızma...
  4. İspanyol sosu...

    İspanyol sosu...

    Malzemeler 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş) 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış) 60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış) 4 Sap Maydanoz (Doğranmış) 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış) 2 Karanfil 2 Defne Yaprağı 2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi...
  5. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...

Sayfayı Paylaş